Bulletin k utkání #3
7. kolo: Předvýběr.CZ Florbal MB
Tři góly před koncem byly málo, Boleslav veze z Brna výhru

Tři góly před koncem byly málo, Boleslav veze z Brna výhru

Překvapení se nekonalo. Hattrick v předsilvestrovské dohrávce Livesport Superligy nestačil na velkého favorita z Mladé Boleslavi. V závěru se však vrátil do hry a ještě soupeře solidně pozlobil.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Předvýběr.CZ Florbal MB 3:6 (0:1, 0:3, 3:2)

Oproti minulému dvojkolu se v brance ukázal Ondřej Kolajta. Do zahajovací formace nominovali trenéři mimo jiné i Tomáše Broma, který hrál svůj narozeninový zápas. Týmu ale naopak chyběl nejproduktivnější hráč Luděk Ondráček.

Boleslav měla slušný nástup a připravila Kolajtovi řadu těžkých situací. Mladý gólman si s nimi však skvěle poradil a podpořil Hattrick, aby také chodil dopředu. Na obou stranách dokonce zvonily tyčky, Lukáš Bauer z týmu hostů navíc musel vytáhnout super zákrok, aby mu míček nepropadl pod rukou.

Nicméně i přesto otevřeli skóre Středočeši. V půlce první třetiny se trefil Jan Natov a potvrdil převahu Bolky. V některých momentech byla velká dřina zajistit, aby se hosté nedostali do dalších šancí. Hattrick ale vzadu držel pevně a těsný stav si přenesl do prostřední části.

Pokračování duelu se však Hattricku trochu vymklo. Soupeř dal dvě branky v rychlém sledu a skóre 0:3 už znamenalo trochu větší odstup. Martin Tokoš s Jakubem Bínou byli těmi, kdo Boleslavi přinesli příznivější náskok. Zároveň přidali důraz a zdálo se, že ještě navýší.

Manko se dohánělo o to náročněji, když Brňané ve svých příležitostech mířili vedle. Hostující florbalisté si věděli rady také s dlouhými náhozy Kolajty, k tomu si dobře hlídali rozehrávky Hattricku a do poslední pasáže šli s vedením 4:0.

Ve třetím dějství se ale Hattrick dostával do více šancí. V koncovce ovšem byl často nepřesný a nedokázal snížit ztrátu. Aspoň tedy do poslední pětiminutovky, kdy domácí začali mocně dotahovat. Boleslav polevila a během chvilky se výsledek změnil z 0:6 na 3:6. Kolajta navíc vychytal trestné střílení Marka Korycha a dodal Hattricku sebevědomí.

Mezi střelce Brna se zařadil narozeninovou trefou i Brom, jehož doplnili Martin Nagy s Adamem Hemerkou. Tři body ale zůstaly u hostů, kteří potvrdili roli favorita a dále bojují o čelo Livesport Superligy. Hattrick zatím zůstává na desátém místě.

Další dvojkolo se uskuteční již tento víkend. Hattrick v něm pojede v sobotu do Prahy na Tatran, zatímco o den později čekají svěřence Marka Fialy doma Otrokovice.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 57. Brom (Juhaňák), 57. Nagy (Leško), 59. Hemerka (Juhaňák) – 10. Natov (Gruber), 22. Tokoš (Tomašík), 23. Bína (Curney), 34. Komárek (Řehoř), 47. Chroust To. (Řehoř), 54. Bína (Curney). Střely: 23–35. Vyloučení: 0–1. Využití: 1–0.

Sestavy

HattrickBoleslav
Kolajta (Létal) – Brom, Zach, Kostka, Horák, Sládeček, Procházka, Fuchs, Juhaňák, Leško, Slezák, Dvořák, Nagy, Vlach, Halama, Kůra M., Máček, Hemerka, HronekBauer (Tomšík) – Daniš, Suchánek, Řehoř, Krzyžanek, Šebek, Tomašík, Komárek, Chroust To., Chroust Ta., Bína, Tokoš, Korych, Gruber, Höffer, Zoufalý, Curney, Zakonov, Natov

Ohlasy trenérů

Marek Fiala (Hattrick): „Utkání probíhalo tak, jak jsme čekali. Že soupeř na tom bude po individuální stránce skvěle a bude dobře hrát s míčkem. V tomto ohledu se nic speciálního nestalo a byli jsme na to připraveni. Myslím si, že v rámci hry dozadu jsme pracovali dobře. Chtěli jsme soupeře držet kolem mantinelů, což se relativně dařilo. Škoda, že jsme dostali tři stejné góly a že jsme se déle nedrželi na dostřel. Naše branky přišly až na konci, což už bylo pozdě.“

Petr Novotný (Boleslav): „Výkon svého týmu hodnotím velmi dobře. Zápas jsme kontrolovali, měli jsme dobré tempo i pohyb. Myslím si, že Brno dalo góly ze situací, které jsme asi měli zvládnout lépe. Za šance z celého utkání si ale soupeř rozhodně branky zasloužil. Na Hattricku se všem hraje těžko, zdejší povrch florbalu úplně nepřeje. O to více mě těší, že jsme k duelu přistoupili zodpovědně a že jsme Brnu moc šancí na body nenechali.“

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod