Bulletin k utkání #29
5. kolo: Kanonýři Kladno
Hattrick stále v laufu! Body mu nesebralo ani Kladno

Hattrick stále v laufu! Body mu nesebralo ani Kladno

Skvělá řada výsledků dostává další pokračování! Už popáté za sebou zvítězili florbalisté Hattricku, kteří pojistili čelo první ligy doma proti Kladnu. Kanonýry přitom nepustili v utkání ani jednou do vedení.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Kanonýři Kladno 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Do domácího utkání nastoupil v roli jedničky Ondřej Kolajta, přičemž nastala i drobná změna v zahajovací obraně. Do ní naskočil Tadeáš Gryc místo Jiřího Hájka. Hlavní však bylo, že Hattrick fungoval jako celé mužstvo a vybojoval si vítězství 5:2 nad Kladnem. Brňané tak zůstali na čele soutěže potom, co vyhráli i pátý z úvodních pěti zápasů sezóny.

První gól měl Hattrick na dosah v osmé minutě, kdy ovšem spadl míček za brankovou čáru až po písknutí rozhodčího. Domácí celek to však nemuselo moc mrzet – brzy došlo na početní převahu a mezi přesné střelce se zapsal David Sládeček. Kanonýři ale zanedlouho srovnali z rychlého úprku, když kolem tyče umístil ránu Marek Veselý.

Hattrick zůstával i po inkasované brance aktivní, což se mu vyplatilo před koncem prvního dějství. Skóre posunul na 2:1 kapitán Marek Fuchs a Brňané odcházeli do šaten v mnohem lepší náladě než soupeř. Po pauze bylo znát, že oba týmy hru dost přitvrdily a makaly ve vysokém tempu. Brnu mimo jiné pomohlo, že ustálo krátkou situaci tří proti pěti i navazující klasické oslabení.

Pořádně akční ale byla závěrečná minuta druhé třetiny. Tentokrát si naopak vysloužil Hattrick přesilovku s dvěma hráči navíc, jenže hned z rozehrávky trestali Kanonýři vyrovnávacím gólem. Šiškovi svěřenci nicméně napravili hrubku skutečně bleskově, jelikož po buly vracel vedení domácím René Slezák. Brněnské družstvo se tedy nemuselo obávat, že by si do poslední pasáže utkání přihoršilo. 

Ve třetí fází se odpor Kladna definitivně zlomil. Brňané dobře zvládali dění na hřišti a náskok ještě upevnili. Konkrétně se trefil Jaroslav David, pro něhož šlo o premiérovou branku v dresu dospělého týmu. Po něm pojistil výsledek na 5:2 Nikolas Zouhar a bylo jasné, že Hattrick zůstane lídrem první ligy také do dalšího kola.

Z individuálních výkonů byl opět vidět Slezák se svojí trefou a asistencí. V součtu s předchozím zápasem získal šest bodů (2+4) a ukázal, proč je nejproduktivnějším florbalistou Hattricku. Co se týče jeho bilance, proti Kanonýrům pouze stvrdil svoji statistiku dvou bodů na utkání.

Brno také potvrdilo, že zatím zvládá velice obstojně hru ve speciálních formacích. Jeho úspěšnost přesilovek dosahuje 41,2 procent, když Hattrick nastřílel už sedm gólů v převaze. Procentuálně tak patří mezi nejlepší čtveřici soutěže. A ještě lépe jsou na tom Jihomoravané při početních nevýhodách – jejich úspěšnost sahá až k 82 procentům, přičemž v celé lize jsou lepší jenom Bulldogs.

Domácí hráči získali pátou výhru v řadě, celkově jedenáctý úspěch nad Kladnem za uplynulých jedenáct let a již vyhlížejí další překážku. Tou budou v neděli 2. října Gullivers Brno, s nimiž lze očekávat atraktivní derby. Bude se hrát od 17 hodin ve sportovní hale CESA VUT.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Sládeček (Slezák), 18. Fuchs (Zouhar), 40. Slezák (Sládeček), 52. David (Bednář), 55. Zouhar (Kůra M.) – 14. Veselý, 40. Novák. Trestné minuty: 4:10. Využití: 2:0. Střely: 27:19. Diváků: 173. Rozhodčí: Martin Both, Vladimír Černín. TEXTOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOS

Sestavy

HattrickKladno
Kolajta (Létal) – Gryc, Kůra J., Kůra M., Sládeček, Suk, Hájek, Grygar, Jelínek – Slezák, Vlach, Máček – Brom, Fuchs, Zouhar – Morávek, Bednář, David – LacinaFrühbauer (Horáček) – Bohuslávek, Šefčík, Veselý, Höffer, Hübner – Stůj, Janda, Chroust – Šimeček, Pfaur, Novák – Krejčí, Mareš, Louvar

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod