Bulletin k utkání #29
5. kolo: Kanonýři Kladno
Sváteční kolo doma: Hattrick se postaví Kanonýrům

Sváteční kolo doma: Hattrick se postaví Kanonýrům

Podruhé v aktuálním ročníku první ligy se Brňané představí na svém hřišti! A hned narazí na soupeře, který se dlouhodobě netají vysokými ambicemi. Hattrick bude čelit Kladnu, jemuž úplně nevyšel vstup do sezóny, a zatím se tak potácí mezi nejhorší trojicí tabulky.

Svěřenci kouče Simona Šišky se rozjeli v úvodních kolech do parádní formy. Ze čtyř utkání pokaždé vyhráli a jediný bod ztratili až po úspěchu v prodloužení nad Plzní. S bilancí jedenácti bodů z dvanácti možných tak Hattricku patří čelo soutěže s náskokem před Gullivers a Butchisem.

Zato Kanonýři zatím mají spíše skromnější nástup do základní části. Dosud jediné vítězství zaznamenali ve druhém kole nad Letkou výsledkem 9:2, přičemž padli 3:9 s Chomutovem a 6:7 se Startem98. K tomu Středočechy postihla o víkendu velká marodka, která jim znemožnila jít do zápasu s Bulldogs. V součtu všech faktorů se tedy Kladno nachází až na dvanácté pozici.

„Kladno je velmi dobře technicky vybavený tým. Čeká nás určitě náročné utkání, ve kterém chceme získat tři body,” uvědomuje si i přesto sílu protivníka Lukáš Jelínek. Mladý obránce nastupuje za mužský celek prvním rokem – a ukazuje, že má velký potenciál. Za čtyři duely již slavil premiérový gól a asistenci.

„Těším se hlavně na fanoušky, kteří vždy vytvoří skvělou atmosféru. Přijďte se podívat na atraktivní florbal a podpořit nás zítra ve 14.00 na Majlont,” burcuje Jelínek před domácí bitvou. Hattrick bude bojovat o prodloužení neporazitelnosti už na pět zápasů, z toho podruhé na svojí půdě. Minule z toho bylo drtivé vítězství 10:3 nad brněnským rivalem Troopers, na nějž by Hattrick rád navázal.

Vzájemná bilance s Kanonýry navíc napovídá, že by mohlo jít o vydařený souboj. Brno se naposledy potkalo se Středočechy v postupovém ročníku 2018/19, kdy s nimi mělo stoprocentní výsledky. Nejdříve 7:6, potom 8:4. Ze sedmnácti společných utkání od podzimu 2011 vytěžil Hattrick deset výher, a nyní může přidat do svých statistik další.

Za hosty vévodí individuálním číslům Jakub Bohuslávek. Juniorský reprezentant posbíral ve třech střetnutích sedm bodů (2+5), a tak představuje reálné nebezpečí pro brněnské obránce. Za jihomoravany se však rozjel do fantastické fazóny René Slezák, který dosud třikrát skóroval a pětkrát asistoval.

Na druhém domácím zápase Hattricku byste rozhodně neměli chybět! Dorazte do sportovní haly v Maloměřicích a opět vytvořte parádní atmosféru jako proti Troopers. Úvodní buly padne ve 14 hodin.

1. liga mužů

5. kolo
28. září 202214.00FBŠ Hummel Hattrick Brno – Kanonýři KladnoONLINEVIDEO
Zpět na úvod