Bulletin k utkání #29
5. kolo: Kanonýři Kladno
Série výher pokračuje! Hattrick rozstřílel venku Budějovice

Série výher pokračuje! Hattrick rozstřílel venku Budějovice

Skvělá forma Hattricku má další pokračování! Svěřenci kouče Simona Šišky nenechali nic náhodě ani v Českých Budějovicích, kde nasázeli Štírům rovných osm gólů. Ani po čtyřech kolech první ligy tak stále nenašli přemožitele a poskočili do čela tabulky.

FBC Štíři Č. Budějovice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

Poprvé od úvodního kola sezóny se mezi tyčemi opět představil Filip Létal, jehož doplnila první lajna v klasickém složení. Brňané navíc hned od začátku nic nepodceňovali a kontrolovali skóre, což je dovedlo až k úspěchu 8:2. Hosty nezastavil ani drobný výpadek ve třetí třetině, kdy se dvakrát trefil soupeř, a připsali si čtvrté vítězství ze čtyř zápasů základní části.

Hattrick zůstal jediným neporaženým mužstvem soutěže, což ho s jedenácti body vyneslo na její čelo. S pouhým dvoubodovým odstupem však zůstávají za FBŠ florbalisté Gullivers a Butchisu. Aktuální postavení je ovšem parádní vizitkou do dalších těžkých utkání.

Hosté už ve třetí minutě získali náskok zásluhou Reného Slezáka. Do půlky dějství přitom situaci ještě vylepšil Lukáš Vlach, který tak zaznamenal po přesné asistenci další kanadský bod v zápase. Hattrick se navíc ubránil při vlastním oslabení a přenesl si náskok i do druhé třetiny.

Skvělou efektivitu měli Jihomoravané také po přestávce. Netrvalo dlouho a mezi střelce se připojil Tomáš Brom, jehož posléze doplnili Vít Máček s Matějem Bednářem. Je pravda, že ani České Budějovice střelecky úplně nezaostávaly, nicméně po čtyřiceti minutách stále byly na nule. K tomu se jim nepodařila ani jejich druhá přesilovka v duelu.

Početní převaha vyšla Jihočechům až na třetí pokus, a to v závěrečné pasáži zápasu. České Budějovice do toho nechtěly polevit a přidaly ještě druhý slepený gól. Hattrick ale na krátkodobé zaváhání odpověděl úžasně – nasázel Štírům další tři branky a definitivně rozhodl o vítězství 8:2.

Brňané tak jako jediný účastník první ligy stále hájí neporazitelnost v soutěži. Již zmiňovaný Slezák se na čtvrté výhře podílel kromě otevírací trefy ještě třemi asistencemi, zatímco Tomáš Brom měl ve statistikách jen o jedinou gólovou nahrávku méně.

Zároveň pokračuje krásná šňůra výsledků ze vzájemných bitev. Hattrick totiž v prvoligové historii nikdy neztratil s Budějovicemi ani bod. Během postupového ročníku 2018/19 došlo na úspěchy 7:2 a 8:3, k nimž se ještě přidaly další tři triumfy ve čtvrtfinále play-off. Navíc hned dva z nich byly dvouciferné.

Mnoho času na odpočinek teď Hattrick nemá, protože se blíží další ostrý souboj. Ve středu 28. září se koná sváteční kolo na domácí půdě, kde Šiškovi svěřenci nastoupí proti Kanonýrům Kladno. Hraje se od 14 hodin ve sportovní hale Maloměřice, kam jste všichni srdečně zváni! Mančaft vás bude potřebovat, aby potvrdil postavení na špici a pokračoval v super jízdě.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 48. Sirotek (Vlček), 50. Koklar (Kouba) – 3. Slezák (Vlach), 9. Vlach (Slezák), 24. Brom (Sládeček), 30. Bednář (Jelínek), 33. Máček (Slezák), 53. Kůra J. (Slezák), 55. Zouhar (Brom), 60. Kůra M. (Brom). Trestné minuty: 2:10. Využití: 1:1. Střely: 27:34. Diváků: 103. Rozhodčí: Baloun, Sommer. TEXTOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOS

Sestavy

BudějoviceHattrick
Švehla (Hanousek) – Brožek, Žáček, Hejplík, Kyrian, Camrda, Strouhal Vít – Sirotek, Drobiš, Matějček – Kouba, Froněk, Koklar – Strouhal Václav, Fořt, Poncar – Vlček, Dědič
Létal (Kolajta) – Hájek, Kůra J., Kůra M., Sládeček, Lacina, Jelínek, Grygar – Slezák, Vlach, Máček – Brom, Fuchs, Zouhar – Morávek, Bednář, David

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod