Bulletin k utkání #28
3. kolo: TROOPERS
Ultimátní demolice! Hattrick přejel Troopers ve třetí třetině

Ultimátní demolice! Hattrick přejel Troopers ve třetí třetině

Nařachaný souboj ovládl Hattrick Brno! Domácí premiéru v první lize obstaralo měření sil s Troopers, které dlouho mělo vyrovnané skóre. Závěrečné dějství ale všechno změnilo, domácí florbalisté utekli do masivního vedení a oslavili nádhernou výhru v derby.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – TROOPERS 10:3 (2:2, 0:0, 8:1)

Mezi tyčemi naskočil stejně jako před týdnem Ondřej Kolajta, stejně tak se neměnil ani zbytek zahajovací formace. A rozhodnutí zůstat u osvědčeného složení se ukázalo jako velmi správné – Hattrick totiž zničil Troopers neuvěřitelným způsobem a potvrdil, že se mu vstup do sezóny daří velmi dobře. Konečný stav 10:3 dokazuje převahu Hattricku, jemuž patří díky osmi bodům ze tří kol druhá pozice za dosud suverénním Butchisem.

Úvod zápasu se však domácím až tolik nevydařil. Jiří Koutný se úspěšně vrhl do svého ligového debutu za Troopers a už zkraje druhé minuty otevíral skóre. Hattrick se ale vrhl zpět do boje a po vyrovnání mohl otočit z trestného střílení Tomáš Brom, jenže těsně minul. Troopers se pak sice vrátili do vedení, sebral jim ho ovšem Jonáš Kůra díky přesilovkové kombinaci.

Aktivní tempo trvalo také v prostřední části, branky však nepřicházely. Hattrick ani přes převahu v útočných prostorách nepřidal další gól, a to ani při další přesilovce, která se naskytla zhruba v polovině duelu. Nerozhodný stav se tedy přenesl i do třetí fáze a dalo se očekávat, že se blíží pořádné rozuzlení bitvy. Právě během ní přišlo to klíčové.

Právě vstup do třetí třetiny byl naprosto úžasný. Krásnou střelou pod břevno zajistil Hattricku vedení kapitán Marek Fuchs, přičemž hned potom se znovu vylučovalo na straně hostů. A tentokrát vyšla početní převaha znamenitě díky trefě Tomáše Broma, což dodalo domácím klid. Vydržel jim ale jen relativně krátce, protože záhy snižoval na opětovný kontakt Petr Voltner.

Hattrick však nepanikařil a ve vlastním oslabení se povedl parádní majstrštyk Lukáši Vlachovi, jenž vrátil týmu dvougólovou výhodu, a následně dával na 6:3 Nikolas Zouhar. Troopers navíc zahodili trestné střílení a šance na remízu se jim výrazně tenčily. Jasný výsledek ještě pojistil Hattrick sprchou tref v závěrečných minutách a oslavil vysokou výhru v derby.

Vůbec poprvé se za A-tým Hattricku trefili obránci Lukáš Jelínek a Jiří Hájek, kteří si na památku schovali míčky. Pro oba brněnské hráče jde o velkou čest potom, co se propracovali krok za krokem mládežnickým systémem přímo mezi dospělé. Jelínek konkrétně od příchodu ze Židenic v sezóně 2019/20 a Hájek jakožto klubový odchovanec od nejmenších kategorií. Oba jsou skvělou ukázkou toho, jak Hattrick pracuje s mladými nadějemi.

Pro FBŠ navíc má vítězství nad Troopers ještě další speciální nádech. Svěřenci kouče Simona Šišky už v prvním kole soutěže porazili i Bulldogs, takže ze dvou derby ve třech utkáních vytěžili dvě výhry. V brněnské minitabulce není ani zdaleka pochyb, kdo zatím vládne ostatním mančaftům ze stejného města.

I když za Troopers nastoupila řada hráčů s minulostí v Hattricku, žádný z nich individuálně nebodoval. Naopak vyčnívali domácí bombarďáci, jako byli kromě Jonáše Kůry i Lukáš Vlach (oba 2+1), David Sládeček (0+3). Dvěma trefami se mohl dále pochlubit například Nikolas Zouhar.

Po epochální výhře se Hattrick již pomalu dívá dopředu. V neděli 25. září pokračuje první liga pro Brňany venku, konkrétně v Českých Budějovicích. Tamní Štíři zatím nasbírali pět bodů, ale pokud získají plný počet bodů, zapojili by se o přetahovanou kolem čela soutěže. V tom se jim Hattrick pokusí zabránit, aby se naopak on stal lídrem pořadí.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 5. Kůra J. (Máček), 16. Kůra J. (Sládeček), 42. Fuchs (Kůra M.), 43. Brom (Sládeček), 49. Vlach (Kůra J.), 52. Zouhar (Sládeček), 56. Vlach, 59. Zouhar (Hájek), 60. Jelínek (Nagy), 60. Hájek (Vlach) – 2. Koutný (Knotek), 8. Voltner (Kadlec), 44. Voltner (Kadlec). Trestné minuty: 4:6. Využití: 2:0. Střely: 27:19. Diváků: 157. Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski. TEXTOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOSDIGITÁLNÍ BULLETIN

Sestavy

HattrickTroopers
Kolajta (Létal) – Hájek, Kůra J., Kůra M., Sládeček, Lacina, Jelínek, Grygera, Rada – Slezák, Vlach, Máček – Brom, Fuchs, Zouhar – Nagy, Bednář, David – Morávek
Melichar (Bartek) – Beránek, Grábl, Pavla, Mlejnek, Andrle, Kramář, Gregor – Koutný, Budík, Knotek – Minich, Kadlec, Voltner – Večeřa, Mati, Vochyán – Vespalec

Sestřih utkání

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod