Bulletin k utkání #25
2. kolo PD: SOKOLI Pardubice
Pardubice zlomily bezgólové drama, teď drží mečbol

Pardubice zlomily bezgólové drama, teď drží mečbol

O zvrat v play-down Livesport Superligy se pokoušeli brněnští florbalisté, kteří hráli čtvrtý duel s Pardubicemi. Hosté však zlomili utkání ve třetí třetině, využili domácí hru vabank a vezou si domů mečbol.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – SOKOLI Pardubice 0:6 (0:0, 0:0, 0:6)

Trenér Jan Nizner nasadil totožnou zahajovací sestavu jako v sobotu. A opět se ukazovalo, že bitva mezi oběma týmy bude velice vyrovnaná. Až do třetí třetiny platilo skóre 0:0, potom však odskočily Pardubice a postupně donutily Hattrick k dlouhé hře bez brankáře. Během ní nasázeli hosté další trefy a vítězstvím 6:0 získali mečbol. Na zápasy aktuálně vedou 3:1.

Nad Brňany tak stojí strašák v podobě přímého sestupu do první ligy. Zato Sokolům stačí vyhrát úterní páté utkání, aby šli do baráže proti poraženému finalistovi z nižší soutěže. Klíčový souboj celé sezóny se uskuteční v úterý 29. března od 18 hodin na hřišti Pardubic.

Opticky přitom měl lepší nástup do duelu Hattrick, který měl k dispozici i přesilovku. Žádnou z řady solidních příležitostí ale Brňané v úvodní desetiminutovce neproměnili. Aktivitu si domácí udrželi také v dalších momentech utkání, nicméně skóre zůstávalo pořád na nule.

Sokoli v čele s brankářem Martinem Halešem tedy udrželi stav 0:0 po první třetině, zatímco Hattrick mohl litovat zahozených šancí. Jistěji vypadali Jihomoravané také v další fázi zápasu, přestože minimálně tři důležité zákroky vytáhl také brněnský Ondřej Kolajta. Dobrých střel se na obou stranách objevovalo celkem dost, bezgólový stav však přetrval do posledního dějství.

Poprvé se skóre měnilo ve třetí třetině díky Martinu Zozulákovi, jehož trefa poslala Pardubice do těsného náskoku. A situace byla pro Hattrick ještě kritičtější, když za Sokoly postupně zvyšovali na 3:0 Přemek Pakosta s Janem Savickým. Tím se Brno dostalo pod kritický tlak a muselo vsadit na hru v šesti, díky níž by teoreticky ještě zvrátilo výsledek. Ovšem neúspěšně.

Šance domácích ještě více uhasly po finálních brankách Pardubic, jež hosty přiblížily baráži o udržení v Livesport Superlize. Sokolové vedou v sérii 3:1 na duely, takže Hattrick musí třikrát v řadě vyhrát, aby ještě měl šanci bojovat o superligovou příslušnost.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 43. Zozulák, 48. Pakosta (Zozulák), 53. Savický (Nezval), 58. Savický (Slabý), 59. Šmíd (Haleš), 59. Zozulák (Šmíd). Střely: 17–33. Vyloučení: 1–2. Využití: 0–0. Diváků: 137. Rozhodčí: Both, Černín.

Sestavy

HattrickPardubice
Kolajta (Raška) – Sládeček, Jalový, Suk, Dvořák, Gryc, Kůra J., Hájek – Brom, Kůra M., Hronek Š. – Slezák, Procházka, Bednář – Kučera, Lhota, Juhaňák – Zouhar
Haleš (Denemark) – Petr, Prix, Slabý, Nezval, Smola, Kaluža – Šmíd, Pakosta, Zozulák – Žáček, Teichman, Savický – Petržela, Černý, Kučera – Klein, Burian

Sestřihy utkání

Rozhovory

Zpět na úvod