Bulletin k utkání #25
2. kolo PD: SOKOLI Pardubice
Třetí bitvu série zvládly Pardubice, rozhodlo trestné střílení

Třetí bitvu série zvládly Pardubice, rozhodlo trestné střílení

Florbalisté Hattricku podruhé v sérii play-down podlehli Pardubicím, když ani přes mocné dotahování nezvládli závěr třetí třetiny. Klíčovou trefu dal Martin Zozulák z trestného střílení těsně před koncem.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – SOKOLI Pardubice 5:6 (1:3, 2:1, 2:2)

Do zahajovací lajny nasadili trenéři Matyáše Kůru, který v ní nahradil Lukáše Vlacha. Změny ve hře i sestavě ovšem k výsledkovému úspěchu nevedly potom, co Brňané padli 5:6 kvůli gólu Martina Zozuláka z trestného střílení. Série tak má stav 2:1 na zápasy pro Sokoly a Hattrick bude muset v neděli zvítězit, aby opět dorovnal.

V první třetině byly na koni Pardubice, jež navíc měly velice efektivní střelbu. Po dvaceti minutách tak platil stav 3:1 pro hosty a Hattrick měl co zlepšovat. Jediným, kdo se do pauzy trefil, byl Lukáš Lhota.

A je pravda, že během prostředního dějství se situace pro Hattrick vybarvila zase o něco nadějněji.

Brno od druhé části byl aktivnější a Pardubice těžko soupeři vzdorovaly, i když daly bleskovou branku po jejím začátku. Pak však přišly dva slepené góly Hattricku z hole Matěje Bednáře a Lukáše Jalového, což znamenalo kontaktní rozdíl před třetí fází.

Hattrick dal do zbytku duelu všechno, aby dotáhl mírnou ztrátu. Remízový stav zajistil Matěj Hronek při pětiminutové přesilovce a domácí hráči tou dobou dominovali. Vedení ale neurvali a Sokoli stále měli možnost odpovědět. Stalo se tak v posledních minutách, když opět odskočili díky Přemku Pakostovi a trestnému střílení bývalého kouče Pardubic Martina Zozuláka. Právě speciální moment se ukázal jako rozhodující pro úspěch hostů.

Potom sice ještě snižoval Jonáš Kůra, ale více se zdramatizovat už nepodařilo. Konečný výsledek vypadal 6:5 pro Východočechy, kteří se pokusí v neděli získat výhodu mečbolu. Hattrick ovšem udělá všechno pro to, aby se do série naplno vrátil.

Sobotní výhra je pro Pardubice vůbec historicky prvním vítězstvím v Maloměřicích. Zatímco minulé dva pokusy Sokolům nevyšly, tentokrát se těsné skóre otočilo na jejich stranu. Brňané proto budou mít pořádnou motivaci, aby domácí statistiku proti aktuálnímu rivalovi znovu upravili do lepší podoby.

Pro Hattrick jde o šestou porážku v letošním play-down, nicméně opět rozhodovaly maličkosti. Všechny brněnské prohry totiž byly jenom o jediný gól, což ukazuje velkou vyrovnanost mezi mužstvy bojujícími o udržení. Další utkání čeká Hattrick od nedělních 17.30, kdy doma pokračuje proti Pardubicím čtvrtou bitvou série.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Lhota (Kučera), 36. Bednář (Slezák), 37. Jalový, 48. Hronek Š. (Kůra J.), 60. Kůra J. (Jalový) – 2. Pakosta (Šmíd), 13. Šmíd (Pakosta), 17. Zozulák (Pakosta), 22. Žáček (Savický), 57. Pakosta (Petr), 59. Zozulák. Střely: 25–11. Vyloučení: 2–1 + Nezval (PAR) 5min. Využití: 1–1. Rozhodčí: Kropáček, Novák.

Sestavy

HattrickPardubice
Kolajta (Raška) – Sládeček, Jalový, Gryc, Kůra J., Suk, Dvořák, Hájek, Zouhar – Brom, Kůra M., Vlach – Kučera, Lhota, Juhaňák – Slezák, Procházka, Bednář
Haleš (Denemark, Aubus) – Kaluža, Petr, Pakosta, Zozulák, Kučera, Teichman, Nezval, Slabý, Klein, Šmíd, Prix, Savický, Petržela, Burian, Smola, Žáček, Černý

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod