Bulletin k utkání #24
1. kolo: FBC 4CLEAN Česká Lípa
Play-down pokračuje! Hattrick uchvátil v závěru Lípu

Play-down pokračuje! Hattrick uchvátil v závěru Lípu

Boje o udržení Livesport Superligy pokračují! Florbalisté Hattricku ve čtvrtém utkání série s Českou Lípou fantasticky přečkali vyhecovaný závěr a vrací hru do domácího prostředí soupeře. Na 5:4 rozhodl Lukáš Vlach dvě minuty před koncem.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC 4CLEAN Česká Lípa 5:4 (2:0, 1:2, 2:2)

Oproti sobotě se udála jediná změna v zahajovací formaci Hattricku. Místo gólmana Zdeňka Rašky šel mezi tyče Ondřej Kolajta, jenž absolvoval už třetí třetinu předchozího zápasu.

Jako první se v utkání radovali hráči Hattricku, kteří chodili do slibných útoků a domácí snahu gólově proměnil René Slezák. Stalo se tak zhruba v polovině dějství, kdy si Česká Lípa jen stěží hledala cestu dopředu. Parádní rozpoložení Brna navíc umocnil Lukáš Jalový při úspěšné přesilovce.

Českolipský tým se dostal pořádně do hry až při své početní výhodě ke konci úvodní třetiny. Hattrick ale veškeré nebezpečí zlikvidoval a šel do pauzy za příznivého skóre.

Do další fáze duelu naskočili Jihomoravané aktivně a opět se snažili hrozit z nebezpečných pozic. Měli však i trochu štěstí, když velkou šanci spálil hostující Lukáš Mlejnek. V pětadvacáté minutě tak trval stav 2:0 pro domácí. Výsledek ovšem později ještě vylepšil z pohledu Hattricku Jalový svojí druhou trefou v zápase.

Situaci Brňanů zamotalo rychlé snížení České Lípy z hole Jaromíra Ekla a další nápor svěřenců Davida Derky, kteří podruhé hráli přesilovku. Během ní se sice střelecky neprosadili, nicméně chvilku po jejím finiši zajistil kontaktní rozdíl Marek Dzierža. Tím vznikla dost zajímavá zápletka do třetí části utkání.

Závěrečná dvacetiminutovka byla poměrně akční. Bez využití skončilo vyloučení hostů, načež přišlo trestné střílení České Lípy. Speciální situaci Milan Tichý proměnil, jenže prakticky okamžitě odpověděl Hattrick brankou Šimona Hronka na 4:3.

Hattrick dokonce skóroval i popáté, když se míček dostal do sítě při signalizované výhodě České Lípy. Severočeští obránci si dávali při zpětné přihrávce tak dlouho přednost, až pas doskákal za brankovou čáru. Rozhodčí však situaci neuznali a z následného vyloučení Lípa srovnala.

Brňané ovšem v hlavě všechny události zvládli a vedení si vzali zpět. Dvě minuty před koncem dotlačil střelu za gólmana Dvořáka Lukáš Vlach, který upravil ma 5:4. To byl také finální výsledek, Hattrick snížil 1:3 na zápasy a play-down bude pokračovat v úterý 8. března venku.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Slezák (Suk), 13. Jalový (Juhaňák), 30. Jalový (Sládeček), 48. Hronek Š. (Sládeček), 59. Vlach (Hronek Š.) – 33. Ekl (Jirsa), 37. Dzierža (Staněk), 47. Tichý, 54. Krajcigr (Tichý). Střely: 26–22. Vyloučení: 4–2. Využití: 1–1. Diváků: 191. Rozhodčí: Števček P., Števček R.

Sestavy

HattrickČeská Lípa
Kolajta (Raška) – Jalový, Sládeček, Kůra J., Gryc, Suk, Dvořák, Hájek J. – Brom, Vlach, Hronek Š. – Kučera, Juhaňák, Lhota – Slezák, Kostka, Procházka – Kůra M., BednářDvořák (Ponomarev) – Tichý, Mlejnek, Kadlec, Slaný, Štěrba, Dzierža, Kouba, Karel, Kopič, Brodský, Jirsa, Staněk, Krajcigr, Ekl

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod