Bulletin k utkání #24
1. kolo: FBC 4CLEAN Česká Lípa
Česká Lípa má mečbol, Hattrick potřetí padl stejným skóre

Česká Lípa má mečbol, Hattrick potřetí padl stejným skóre

Florbalisté Hattricku ani napotřetí neuspěli v play-down Livesport Superligy proti České Lípě. Severočeši opět zvítězili výsledkem 6:5 a mají mečbol před nedělní bitvou. Rozhodující trefu zaznamenal stejně jako v předchozích dvou duelech Daniel Štěrba.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC 4CLEAN Česká Lípa 5:6 (1:3, 1:2, 3:1)

Zahajovací sestava Hattrick doznala změny oproti úvodnímu víkendu v České Lípě. Do obrany se vrátil po zranění David Sládeček, zpět na soupisce se objevil také útočník Lukáš Kučera. Atmosféra play-down byla znát od prvních chvilek, kdy obě mužstva tvrdě bojovala o své šance.

Bezgólový stav přerušili hosté zásluhou Jaromíra Ekla v desáté minutě poté, co se míček nešťastně odrazil do odkryté části branky. Brňané ale odpověděli ukázkově, jelikož do minuty skóroval Kučera na 1:1. Svůj návrat po zranění tak hned okořenil trefou.

Nerozhodný výsledek ovšem nevydržel dlouho. Česká Lípa opět udeřila dvakrát v krátkém čase a odskočila na průběžných 3:1. Situace se navíc ještě zkomplikovala v sedmnácté minutě při vyloučení Reného Slezáka, které však domácí přečkali. Rozdíl potom zůstal do prostřední fáze duelu.

Po pauze se hráči Hattricku i Lípy gólově odmlčeli a probíhal hlavně tuhý boj. Několikrát musel skvěle zasahovat i hostující brankář Jan Dvořák, nicméně početní převahu nakonec využil Štěpán Slaný a posílil skóre pro Severočechy.

Do hry se vrátil Hattrick v závěru druhé třetiny díky Lukáši Jalovému, jenže soupeř celkem brzy znovu odskočil. Brno ale věřilo, že dokáže s výsledkem ještě něco udělat.

Poslední pasáž utkání přinesla střídání gólmanů, když Rašku nahradil v domácí bráně Ondřej Kolajta. A bylo vidět, že tým celkově nastoupil v kvalitním tempu. Stačila jenom trocha času, aby se otevřel prostor Tomáši Bromovi ke snížení na 3:5. Devět minut před koncem se přitom situace ještě zlepšila kontaktní brankou Jiřího Juhaňáka.

Dlouho očekávané vyrovnání přišlo v 54. minutě, kdy se podruhé v zápase trefil Lukáš Jalový. Za stavu 5:5 si tak hosté vybrali oddechový čas a doufali, že přeruší dobrou fazónu domácích. A Lípa to dokázala – dala šestý gól a převrátila další utkání ve svůj prospěch.

Česká Lípa potřetí v play-down vyhrála stejným poměrem 6:5, potřetí dal rozdílovou branku Daniel Štěrba a Severočeši drží mečbol. Hattrick proto potřebuje v neděli vyhrát, aby prodloužil sérii a vykřesal aspoň nějakou naději na obrat play-down.

Parádní atmosféru vytvořili v Maloměřicích fanoušci. Celkem jich dorazilo 184 a tlačili Hattrick za vítězstvím, byť mu těsně uteklo. Stejně tak o sobě dávali vědět i příznivci hostů, což slibuje fantastické pokračování na neděli.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 11. Kučera (Lhota), 37. Jalový (Brom), 45. Brom (Sládeček), 51. Juhaňák (Kůra J.), 54. Jalový – 10. Ekl (Tichý), 13. Slaný (Kadlec), 15. Krajcigr (Tichý), 33. Slaný (Tichý), 39. Štěrba (Krajcigr), 58. Štěrba (Tichý). Střely: 26–22. Vyloučení: 3–1. Využití: 0–1. Diváků: 187. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč.

Sestavy

HattrickČeská Lípa
Raška (41. Kolajta) – Jalový, Sládeček, Kůra J., Gryc, Suk, Dvořák, Hájek J. – Brom, Vlach, Hronek Š. – Kučera, Juhaňák, Lhota – Slezák, Kostka, Procházka – Kůra M., BednářDvořák (Ponomarev) – Tichý, Mlejnek, Kadlec, Slaný, Štěrba, Dzierža, Kouba, Karel, Kopič, Brodský, Jirsa, Staněk, Krajcigr, Ekl

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod