Bulletin k utkání #24
1. kolo: FBC 4CLEAN Česká Lípa
Teď to musí přijít! Zlomí Hattrick Lípu v domácí hale?

Teď to musí přijít! Zlomí Hattrick Lípu v domácí hale?

Klíčové zápasy sezóny se přesunují do Brna. Florbalisté Hattricku pokračují v play-down, které se vyvíjí po prvním víkendu lépe pro Českou Lípu. Přijde zvrat právě v domácím prostředí?

Úvodní duely měly velmi vyrovnaný průběh, nicméně oba skončily ve prospěch Severočechů. Zatímco poprvé vyhrála Lípa 6:5 po prodloužení, následně zvítězila stejným výsledkem v normální hrací době. Hattrick tak v sérii na čtyři vítězná utkání zatím ztrácí a čeká na svůj první úspěch.

Start play-down potvrdil trend minulých vzájemných zápasů. Také ony přinášely jednogólové rozdíly v přidaném čase a velmi těsná skóre. Přestože je Česká Lípa papírově nejsilnějším mužstvem, které bojuje o udržení, Brňané s ní drží krok a rozhodují hlavně maličkosti. To znamená naději do dalších bitev v domácím prostředí.

Za Hattrick se před týdnem rozstřílel Dominik Dvořák třemi brankami ze dvou utkání. Jednou trefou a třemi asistencemi potom přispěl Lukáš Vlach, jenž v obou případech nastoupil do zahajovací formace. V ní nescházel ani teprve sedmnáctiletý Tadeáš Gryc, pro něhož jde nejen o první sezónu mezi dospělými, ale i o premiéru ve vyhecovaném play-down.

ZÍSKEJTE VSTUPENKY ZDE

„Očekávám vyrovnaná utkání stejně jako minulý víkend. Majlont by nám mohl přinést trošku toho potřebného štěstí a překlopit vývoj zápasů v náš prospěch,” doufá Gryc v sílu diváků a známého prostředí. Maloměřickou halu čekají vůbec první duely superligové nadstavby v historii. Před dvěma lety zatrhl play-down covid, stejně tak loni.

Co se týče tahounů Lípy, naposledy bodoval především Daniel Štěrba. Celkem skóroval třikrát, přičemž dal oba rozhodující góly dosavadního play-down. Bodově však nezaostávaly ani klasické opory Českolipských jako Radek Krajcigr nebo Milan Tichý. Právě jejich výkony jsou důležitým faktorem úspěchu soupeře.

Přijďte do Maloměřic i vy a staňte se hnacím motorem Hattricku za výhrami! Hraje se v sobotu 5. a neděli 6. března, vždy od 17 hodin. V sobotu navíc proběhne slavnostní předání šeku Společnosti pro ranou péči, které jsme za základní části vystříleli více jak třicet tisíc na pomoc dětem s postižením zraku. Vstupenky najdete ZDE, přidejte se také k oficiální facebookové události.

Livesport Superliga

Play-down

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC 4CLEAN Česká Lípa5. března | 17.00ONLINEVIDEO
FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC 4CLEAN Česká Lípa6. března | 17.00ONLINEVIDEO
Zpět na úvod