Bulletin k utkání #20
20. kolo: Předvýběr.CZ Florbal MB
Prvotřídní drama, Hattrick nestačil na Boleslav jen těsně

Prvotřídní drama, Hattrick nestačil na Boleslav jen těsně

První bombastický souboj roku 2022 odehráli florbalisté Hattricku. Ve dvacátem kole Livesport Superligy hostili Mladou Boleslav, která se v Maloměřicích stejně jako v minulých letech natrápila. Ještě během třetí třetiny měli Brňané naději na body.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Předvýběr.CZ Florbal MB 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)

Svoji příležitost v brance domácích dostal Ondřej Kolajta, který tak nahradil svého kolegu Zdeňka Rašku. Také on byl velkým důvodem dramatické bitvy, kdy favorizovaní Středočeši dlouho neměli výraznější náskok. Hattrick tak zůstává na jedenáctém místě tabulky s tříbodovou ztrátou na předkolo play-off.

Těsný výsledek platil už od prvního dějství, protože Boleslav si vytvořila maximálně dvougólový odstup. Na slepené trefy z desáté a jedenácté minuty navázali svěřenci Petra Novotného až ke konci prostřední části. Opět tak odskočili Hattricku, jenž se předtím přiblížil na kontakt zásluhou Tomáše Broma.

Rozhodující byla třetí třetina utkání, jež vyšla hostům střelecky nejlépe. Celkově se prosadili hned třikrát a těsně před závěrečnou sirénou zlomili odpor Brna. Potvrdila se však skutečnost, že se Boleslavi v Maloměřicích příliš nedaří. Středočeši tam nikdy nevyhráli o více než tři branky. Jihomoravany navíc hnala parádní kulisa téměř dvou set fanoušků.

Skvěle se předvedl už zmiňovaný gólman Kolajta. Dohromady ukázal 23 vydařených zákroků a svoji úspěšnost vytáhl na krásných 82 procent. Jeho soupeř z opačného brankoviště, držitel bronzu z nedávného mistrovství světa mužů Lukáš Bauer, byl lepší pouze o jeden procentní bodík.

Do statistik se výrazně zapsal Lukáš Suk, když si zapsal první trefu v Livesport Superlize. Díky ní snižovalo Brno na 2:4 asi třináct minut před koncem utkání. Premiérové minuty v ostré hře potom má za sebou Kryštof Hájek, aktuálně hostující z otrokovických Panthers. Jako bek startoval ve druhé obranné formaci po boku Jonáše Kůry.

Na další duely nemusí Hattrick čekat nijak dlouho. Už v pátek 7. ledna nastoupí na hřišti Sparty Praha, načež bude pokračovat v neděli 9. ledna opět doma proti Královským Vinohradům. Pokud brněnským florbalistům zápasy vyjdou, mohou dohnat mírné manko na desátou pozici.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 34. Brom (Sládeček), 48. Suk (Hronek Š.), 60. Kůra J. – 10. Tokoš (Tomašík), 11. Gruber (Bína), 38. Hemerka (Curney), 42. Korych (Fořt), 58. Tomašík (Tokoš), 60. Tokoš. Střely: 18–28. Vyloučení: 0–2. Využití: 1–0. Diváků: 187. Rozhodčí: Both, Černín.

Sestavy

HattrickBoleslav
Kolajta (Raška) – Jalový, Sládeček, Hájek K., Kůra J., Hájek J., Suk, Musil – Brom, Vlach, Dvořák – Lhota, Juhaňák, Procházka – Slezák, Hronek Š., Bednář – Kůra M., ZouharBauer (Tomšík) – Suchánek, Gruber, Koláčný, Zakonov, Punčochář, Hemerka, Fořt, Šebek, Tomašík, Chroust, Bína, Tokoš, Zoufalý, Curney, Pěnička

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod