Bulletin k utkání #20
20. kolo: Předvýběr.CZ Florbal MB
Hrozí velký favorit: Nový rok začne proti Boleslavi

Hrozí velký favorit: Nový rok začne proti Boleslavi

Velmi těžký protivník se rýsuje florbalistům Hattricku. V prvním zápase po vánoční pauze se pokusí doma překvapit Mladou Boleslav, která bojuje o čelo Livesport Superligy. Brňané však mají v zádech slibné výsledky z půlky prosince.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ Předvýběr.CZ Florbal MB
(neděle 2. ledna, 17.00, SH Maloměřice)

Solidně si vedli tým trenéra Jana Niznera v prosincovém dvojkole, kdy bodoval proti České Lípě i Otrokovicím. Hattrick se tak nachází na jedenácté příčce a bojuje o elitní desítku, kterou uzavírají s náskokem tří bodů právě Panthers. Do konce základní části přitom zbývá ještě sedm duelů.

Pokud ale chtějí Brňané uspět hned na začátek nového roku, budou muset podat opravdu špičkový výkon. Nečeká je totiž nikdo menší než Mladá Boleslav, jež drží druhou pozici superligy a chce dohnat vedoucí Střešovice. A zrovna utkání proti Hattricku by Středočeši měli podle papírových předpokladů zvládnout s klidem.

Statistiky vzájemných zápasů v Maloměřicích však mluví trochu jinak. Svěřenci Petra Novotného to neměli v Brně nikdy snadné a museli o výsledek bojovat do posledních minut. Třeba před rokem zvítězila Boleslav jen celkem těsně 6:3, a ještě menší rozdíl platil při historicky první bitvě obou týmů na podzim 2019. Tehdy Hattrick padl pouze 2:4 a zanechal skvělý dojem.

ZÍSKEJTE LÍSTKY ZDE

ZÍSKEJTE LÍSTKY ZDE

„Bude to náročné utkání, ve kterém budeme muset kvalitně bránit, abychom byli úspěšní,“ uvažuje brněnský hráč Matěj Kostka. Mužstvo se zároveň musí dostat do tempa po vánoční přestávce. „Je to dlouhá pauza, hodně neobvyklá během sezóny. Na druhou stranu aspoň budeme pořádně natěšeni na florbal,“ vidí Kostka pozitiva.

Devětadvacetiletá opora Hattricku navíc vyzdvihuje, že si svátky náležitě užila. „Vánoce jsem strávil s rodinou doma ve Zlíně. Klasicky jsem si dal rybu s bramborovým salátem, který nesmí na Štědrý večer chybět,“ pochvaluje si Kostka. Teď zbývá jen pohodu z uplynulých dnů přenést přímo do hry proti velkému favoritovi.

Brno se musí připravit na zkušená jména jako Jiří Curney, Martin Tokoš nebo Milan Tomašík. Měření sil bude pořádně speciální i díky Adamu Hemerkovi, jenž v minulém ročníku přestoupil do kádru úřadujícího mistra právě z Hattricku. Odchovanec Jihomoravanů kromě superligového titulu loni získal bronz z mistrovství světa mužů a stal se světovým šampionem s juniorským týmem.

Zpestřete si úvod roku 2022 a přijďte podpořit Hattrick přímo do Maloměřic! Hraje se v neděli 2. ledna od 17.00, více informací najdete v oficiální facebookové události ZDE. Vstupenky můžete získat už s předstihem ZDE.

Livesport Superliga

20. kolo

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Předvýběr.CZ Florbal MB1. ledna | 17.00ONLINEVIDEO
Zpět na úvod