Bulletin k utkání #20
20. kolo: Předvýběr.CZ Florbal MB
Jak vypadal rok 2021 z pohledu Hattricku Brno?

Jak vypadal rok 2021 z pohledu Hattricku Brno?

Rok 2021 se neúprosně chýlí ke konci, a tak nastává prostor k bilancování. Pojďte se společně s námi podívat na zásadní momenty, které přineslo uplynulých dvanáct měsíců nejen v A-týmu Hattricku.

1. Stále patříme mezi nejlepší kluby v PP3

Stejně jako rok předtím obhájil Hattrick svoji pozici mezi třináctkou nejlepších klubů Programu podpory, který organizuje Český florbal. Na celé Moravě patří Hattrick mezi trojici nejlepších. V jihomoravském regionu přitom je jediným oddílem, jenž splňuje nejvyšší parametry kvality. „Vážíme si, že jsme se opět probojovali do vybrané skupiny klubů. Je to pro nás čest. V uplynulém roce jsme marketingu i dalším oblastem věnovali opravdu hodně sil a je pro nás cenné, že to vedení Českého florbalu dokázalo ocenit,“ uvedl tiskový mluvčí Kryštof Severa. Kompletní zprávu jsme přinesli ZDE.

2. Jsme Osobností sportu městské části Brno-sever

Práce Hattricku nezůstala bez povšimnutí ani v městské části, kde klub sídlí. Získal tak ocenění pro sportovní osobnost Brna-sever, kterou Hattrick slavnostně převzal na tradičním Dni radnice. Cenu uděluje Brno-sever ve třech kategoriích, kromě sportu také v kultuře či veřejně prospěšné činnosti. Každoročně se vyhlašuje jediný vítěz, ať už jde o jednotlivce nebo kolektiv. Hattrick uspěl díky vynikajícím sportovním úspěchů a skvělé reprezentaci.

3. Aktivity se Společností pro ranou péči

Nechyběla ani pomoc potřebným, v níž se A-tým angažoval díky iniciativě Hattrick srdcem. Jejím základem je spolupráce se Společností pro ranou péči, která dostala peněžní příspěvek odvíjející se podle výkonů mužstva. Celkově šlo na ranou péči přes čtyřicet tisíc za sezónu 2020/21, což je nádherné číslo. O aktivitách Společnosti pro ranou péči jsme se bavili v Hattricku Talku s fundraiserkou brněnské pobočky Irenou Jelínkovou.

4. Náš odchovanec je mistrem světa

Úspěch na mezinárodním poli zaznamenal náš odchovanec Adam Hemerka, jenž nastupuje za Mladou Boleslav. V létě se brněnský rodák blýskl fantastickými výkony na mistrovství světa juniorů, kde pomohl k obhajobě zlata z Halifaxu 2019. A to hlavní –⁠ trofej oslavil právě v domovském Brně, kde se šampionát na konci srpna konal. Hemerkova forma přitom gradovala a nechyběl ani na mistrovství mužů ve Finsku, odkud si svěřenci kouče Petriho Kettunena odvezli bronz.

Turnaj absolvoval také útočník A-týmu René Slezák v dresu Slovenska, jež obsadilo sedmé místo. Pro slovenský nároďák šlo o nejlepší umístění v historii. Připomeňte si exkluzivní rozhovor přímo z Helsinek, který poskytl Slezák po úvodním duelu s USA.

5. Skvělá spolupráce s našimi partnery

Hattrick tvrdě pracuje i v zákulisí, kde v roce 2021 uzavřel řadu důležitých spoluprací. Za zmínku stojí například partnerství s pivovarem Moravia, které je pouze jednou z mnoha skvělých možností, jak prezentovat florbal novým příznivcům. Sportovní fanoušci si jistě vybaví hravou upoutávku doprovázenou sloganem „Pojďme si ťuknout” přímo ze zázemí pivovaru. Partnerské aktivity klubu najdete pěkně přehledně ZDE, zároveň neschází ani kompletní STRUKTURA PARTNERŮ. Děkujeme, že jste s námi!

6. Historicky první zápasy holek Hattricku

Velký krok směrem dopředu udělal Hattrick v ženském florbale, když naplno rozjel dlouho avizovanou dívčí část klubu. Od nynějšího ročníku působí v Hattricku hráčky všeho věku a ukazují svoji sílu i vášeň pro sport. Premiérovou sezónu tak zažívá i ženský A-tým ve druhé lize, kde zatím hájí čelo tabulky a má za cíl postup.

7. Konec legendy Luďka Ondráčka

Klub se musel vypořádat také s několika výraznými odchody, ať už šlo o jména jako Filip Kuhn, Martin Nagy nebo Luděk Ondráček. Právě posledně jmenovaný hráč byl mimo jiné hostem Hattrick Talku, kde své rozhodnutí vysvětluje. Ondráček jednoznačně patří k legendám českého florbalu a jeho vyprávění o bohaté kariéře stojí za zhlédnutí.

8. Trenérská změna u mužského týmu

Po takřka pěti letech došlo k výrazné změně u hlavního družstva mužů. V říjnu přišla výměna hlavního trenéra, kdy Marka Fialu nahradil Jan Nizner. Fiala působil u týmu od ročníku 2016/17 a stal se koučem, který poprvé v historii dotáhl Hattrick do nejvyšší soutěže. Impulz v podobě příchodu Niznera od juniorů znamenal, že se Brňané posunuli tabulkou nahoru a svátky strávili na jedenácté pozici superligy. Na předkolo play-off jim teď chybí tři body.

9. Ocenění Nezlomný trenér

Za příkladnou práci trenérů během covidu si Hattrick vysloužil i ocenění od Českého olympijského výboru. Byl totiž zařazen mezi takzvané Nezlomné trenéry, kteří ani přes těžké podmínky při pandemii nic nevzdávali a motivovali mládež k pohybu. „Ocenění je velkou odměnou pro všechny trenéry, marketingové a PR pracovníky, sekretáře, fyzioterapeuta a kondičního trenéra a v neposlední řadě vedení klubu. Všichni vynaložili nezměrné úsilí, aby i v těžkých dobách, kdy nebylo možné společně trénovat, zajistili všem hráčům oddílu kvalitní a pestré tréninkové možnosti i společně strávený čas,“ říkal šéftrenér mužské složky Marek Fiala.

10. Vánoční přání + PF 2022

Těsně před Vánocemi jsme natočili video, ve kterém vám hráči a hráčky našich dospělých týmů popřáli krásné svátky a pohodový rok 2022. Doufáme, že i nadále bude Hattrick Brno důležitou součástí vašeho života a budeme se potkávat na zápasech, trénincích i kdekoliv jinde. Dovolte, abychom vám jménem celého klubu ještě jednou popřáli příjemně prožitý rok 2022 a nezapomeňte: #SpoluJsmeHattrick!

Zpět na úvod