Bulletin k utkání #20
20. kolo: Předvýběr.CZ Florbal MB
Super výsledek v boji o desítku! Hattrick zdolal Panthers

Super výsledek v boji o desítku! Hattrick zdolal Panthers

Brněnští florbalisté zvládli klíčovou bitvu Livesport Superligy o desátou příčku! Na ni se bodově dotáhli v Otrokovicích, což Hattrick přiblížilo místu zaručující předkolo play-off. Při výhře 5:3 se dvakrát trefoval Lukáš Lhota, dvě trestná střílení ustál gólman Zdeněk Raška.

Navláčil PANTHERS OTROKOVICE – FBŠ Hummel Hattrick Brno 3:5 (0:1, 2:3, 1:1)

Hattrick nastoupil ve stejné sestavě jako v pátek proti České Lípě, kde vybojoval bod. Tentokrát si však vedli svěřenci kouče Jana Niznera lépe, protože vyhráli velmi důležitý zápas 5:3. V soutěži se tak dotáhli právě na desáté Otrokovice, které však mají odehráno o utkání méně. Chybějící bitvu absolvují ve středu 22. prosince proti favorizovaným Bohemians.

Ve prospěch Brňanů mluvilo, že ani jednou neprohrávali. Naposledy se Panthers dotáhli na 2:2 kolem poloviny duelu, hosté ovšem ještě do konce druhé třetiny dvakrát skórovali a zamířili pro vítězství. Hattrick zvládl i závěrečné minuty, kdy nedovolil Otrokovicím vyrovnat a potvrdil výhru trefou do prázdné branky.

Pro Hattrick šlo o šesté měření sil s pantery od postupu do superligy. A Brňané zvítězili venku už podruhé, když tam uspěli stejným výsledkem 5:3 i minulý rok. Dohromady si Brno odvezlo z Otrokovic již sedm bodů z devíti možných a napravilo předchozí domácí porážku z televizního utkání.

K vynikajícímu výsledku pomohl brankář Zdeněk Raška, jenž byl vyhlášen hráčem zápasu. Úspěšnost zákroků vytáhl na skvělých 83,3 procent, přičemž přečetl hned dvě trestná střílení. Nejprve ho nepřekonal v první části František Vykopal a později si s ním neporadil ani Ronald Gašparík.

Dva důležité góly zaznamenal Lukáš Lhota, který nejdříve otevřel skóre a následně upravoval na 2:1. Nechyběly mu ani šance na hattrick, jímž by napodobil Šimona Hronka z minulého kola. Brno však ani přesto nezaváhalo a urvalo klíčové body. Co se týče bodování, Lhotovi náleží dělená čtvrtá pozice bodování klubu se šesti góly a čtyřmi asistencemi.

Další utkání čeká Hattrick až po Novém roce, kdy Brno přivítá velkého favorita soutěže Mladou Boleslav. Proti aktuálně druhému celku tabulky se představí v neděli 2. ledna od 17 hodin v hale Maloměřice.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 25. Sovják (Gašparík), 31. Hrabal (Ležatka M.), 46. Nehila (Vykopal) – 8. Lhota (Kůra J.), 26. Lhota (Procházka), 34. Dvořák (Sládeček), 39. Brom (Jalový), 60. Kůra. Střely: 18–17. Vyloučení: 2–3. Využití: 1–0. Diváků: 109. Rozhodčí: Kačer, Vašíček.

Sestavy

OtrokoviceHattrick
Kohút (Steiger) – Sovják, Kelemen, Medek, Halama, Kopecký, Petřík – Červenka, Gašparík, M. Ležatka, Hrabal, Nehila, Malý, Máček, Štourač, Vykopal, Grich, MaťchaRaška (Kolajta) – Jalový, Sládeček, Kůra J., Kostka, Gryc, Suk – Brom, Vlach, Dvořák – Procházka, Juhaňák, Lhota – Zouhar, Kůra M., Hronek Š. – Hájek K.

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod