Bulletin k utkání #20
20. kolo: Předvýběr.CZ Florbal MB
Schindlerová: Až bude Hattrick hrát extraligu, budu dělat kustoda a vyprávět

Schindlerová: Až bude Hattrick hrát extraligu, budu dělat kustoda a vyprávět

Oporou zadních řad Hattricku je šestadvacetiletá obránkyně Michaela Schinderová. Odchovankyně opavského florbalu zasáhla do sedmnácti duelů v letošní sezóně, ve kterých si připsala čtyři kanadské body za gól a tři asistence.

Jak hodnotíš výkony vašeho týmu v dosavadním průběhu sezóny?
Sezónu hodnotím pozitivně. S holkami ještě nejsme úplně sehrané, ale i přesto, až na ten menší zádrhel v Brodě, dokážeme vyhrávat.

Jak se podařilo poskládat družstvo?
Já osobně se v Hattricku cítím skvěle. Asi k tomu dost přispělo i to, že konečně hraju tam, kde bydlím. Poslední dvě sezóny jsem dojížděla autem hodinu půl tam a pak zase zpátky. Jsme poskládané v podstatě z celé republiky, ale holky jsou super, navzájem se dost podporujeme a perfektně nám funguje týmová chemie.

Co tvé vlastní výkony? Jsi spokojena se svým přínosem pro kolektiv?
Na poháru se mi hrálo docela dobře. Nastoupila jsem proti svému bývalému klubu a i s ostatními jsme odehrály zajímavé souboje, takže jsem byla zdravě vyhecovaná. Následně se mi ovšem nedařilo dostat do formy, která se vrátila až na našem domácím turnaji. Samozřejmě mám ve hře určité mezery, snažím se však na nich pracovat, zlepšovat se a tím pomáhat týmu.

Uplynulý turnaj přinesl dvě výhry, včetně boje o první místo se Zlínem. Sama jsi zaznamenala asistenci, jak cenné vítězství to bylo?
S asistencí je to trochu jinak (smích). Nebyla totiž moje, ale Vandy (Fidrmucové, pozn. red.). Pravidelně necháváme po utkáních opravovat zápisy, jenže toto jsme zjistily až na cestě domů. Už se s tím tedy nedalo nic dělat. Výhra byla samozřejmě důležitá, stejně jako všechny ostatní. Na stejného soupeře znovi narazíme i na příštím turnaji, takže nám to zajistilo mírnou výhodu. Nesmíme však nic podcenit.

Co považuješ za nejsilnější stránku týmu?
Nejsilnější stránka určitě je naše soudržnost a vzájemná podpora. Trávíme spolu čas na tréninku, zápasech i mimo ně, a vždy si to užíváme.

Hattrick je v ženském florbale poměrně nováčkem. Jak vnímáš snažení klubu o vybudování ženské sekce?
Hattrick je pro mě příležitost být u něčeho, co vzniklo úplně nově. Až se jednou holky dostanou do extraligy, s radostí jim budu dělat kustoda a vyprávět jim, jak to všechno začalo (smích).

Jak vnímáš klubové zázemí a přístup?
Hattrick nabízí nadstandardní podmínky. Všechny si to uvědomujeme, vážíme si toho a děláme vše, abychom splnily cíle, které jsme si do sezóny daly.

Zpět na úvod