Bulletin k utkání #19
17. kolo: 1. SC TEMPISH Vítkovice
Uragán ve třetí části pro Vítkovice, Brno ztratilo nadějné skóre

Uragán ve třetí části pro Vítkovice, Brno ztratilo nadějné skóre

Poslední zápas před reprezentační přestávkou dopadl v neprospěch Brňanů. Hattrick hostil v sedmnáctém kole Livesport Superligy Vítkovice, které se prostřílely během třetího dějství k úspěchu.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:6 (1:2, 1:0, 1:4)

V zahajovací formaci udělal kouč Jan Nizner jedinou změnu, a to na postu brankáře. Mezi tyče se vrátil Zdeněk Raška, který v uplynulém utkání na hřišti Bohemians přepustil místo Ondřeji Kolajtovi. Pětice do pole však zůstala úplně stejná, nechyběli tedy ani Dominik Dvořák, nejproduktivnější hráč týmu Lukáš Jalový nebo střelec Tomáš Brom.

Výsledkově šlo o velmi těsný souboj. Po čtyřiceti minutách hráli Brňané s úřadujícím vicemistrem 2:2 a cítili šanci, že by mohli i bodovat. Nerozhodný stav drželi ještě v posledním dějství, nicméně v závěrečné desetiminutovce už Vítkovice nezaváhaly. Hosté zvládli klíčové momenty, proměnili šance a vytvořili si dostatečný náskok.

Před reprezentační pauzou tak Vítkovice uhájily třetí příčku soutěže, zatímco Hattricku náleží jedenáctá pozice. Ztráta na předkolo play-off stále je čtyřbodová, jenže desáté Otrokovice budou mít po mistrovství světa zápas k dobru. Jihomoravané aktuálně mají výhodu dvou bodů před dvanáctými Královskými Vinohrady a čtyři body před Českou Lípou s Pardubicemi.

Také třetí rok po sobě měli vítkovičtí hráči problémy v Maloměřicích. Na domácí půdě Brňanů se tradičně trápí a trvá jim, než si na prostředí zvyknou. Přesně to se potvrdilo i tentokrát a rozdíl skóre nebyl nijak vysoký. Předešlou sezónu si Ostravané odvezli těsnou výhru 5:3 a ještě předtím 7:4. Letos jim zrovna nepomohl ani pozdní příjezd kvůli sněhové nadílce.

Druhé utkání mezi dospělými zaznamenal David Tretina, jenž navázal na debut z minulého kola. Nyní proti vicemistrovi strávil na hřišti něco málo přes čtrnáct minut. Více jak osmnáct minut byl ve hře další z mladíků Tadeáš Gryc. První start po více jak měsíci si připsal Matyáš Kůra.

Teď bude Brno čekat dlouhá zápasová přestávka. Do akce se vrhnou Niznerovi svěřenci opět až před Vánoci, když pojedou v pátek 17. prosince do České Lípy. Dva dny potom se představí v Otrokovicích, což znamená dva klíčové bitvy hned za sebou. Jejich výsledky určí, jak si Hattrick rozehraje situaci směrem k play-off.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 18. Jalový (Sládeček), 22. Lhota (Juhaňák), 46. Dvořák (Sládeček) – 13. Sidunov (Besta), 19. Besta (Bräuer), 43. Delong (Hubálek), 49. Matejčík (Vítovec), 53. Matejčík (Sidunov), 60. Gattnar R. (Vítovec). Střely: 22–33. Vyloučení: 1–1. Využití: 1–0. Diváků: 53. Rozhodčí: Gavlas, Mikula.

Sestavy

HattrickVítkovice
Raška (Kolajta) – Jalový, Sládeček, Kostka, Kůra j., Gryc, Suk – Brom, Vlach, Dvořák – Lhota, Juhaňák, Procházka – Tretina, Kůra M., Hronek Š. – HájekJasiok (Souček) – Gattnar M., Gattnar R., Sidunov, Šindler, Bräuer, Hubálek, Zubek, Palčinský, Delong, Vítovec, Galia, Matejčík, Besta, Kaleta

Rozhovory

Zpět na úvod