Bulletin k utkání #19
17. kolo: 1. SC TEMPISH Vítkovice
Silný soupeř na obzoru. Jak obstojí Hattrick proti Vítkovicím?

Silný soupeř na obzoru. Jak obstojí Hattrick proti Vítkovicím?

V předešlých dvou domácích zápasech bodovali, teď to ale bude pořádná makačka. Poslední utkání před reprezentační pauzou odehrají florbalisté Hattricku s úřadujícími vicemistry z Vítkovic, kteří chtějí udržet třetí místo Livesport Superligy.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ 1. SC TEMPISH Vítkovice
(pátek 26. listopadu, 17.30, SH Maloměřice)

Minulé kolo vypadalo pro Hattrick celkem zajímavě. S favorizovanými Bohemians dlouho hráli vyrovnaný souboj a věřili, že by mohli urvat slibný výsledek. Speciální formace ovšem rozhodly ve prospěch Pražanů 10:6. Tým kolem trenéra Jana Niznera proto zůstal jedenáctý, zatímco Otrokovice potvrdily čtyřbodový náskok na desáté pozici.

„Prohra, takže se neslavilo. Důležitější zápasy nás však ještě čekají, a to těsně před Vánoci,“ upozorňuje univerzál Jiří Juhaňák na období po reprezentační přestávce. Hattrick se ještě utká s Českou Lípou a Otrokovicemi.

Tabulka přitom i nadále zůstává nesmírně vyrovnaná. Jen dva body za Hattrickem číhají Královské Vinohrady, přičemž hned za nimi čekají zase Česká Lípa a Pardubice. A nutno říct, že los superligy před mistrovstvím světa Brňanům situaci nijak neusnadňuje. Na jejich hřiště přijedou Vítkovice, které patří mezi nejlepší mužstva soutěže.

„Když Vítkovice zapnou, jsou ofenzivně při hře pět na pět jednoznačně nejlepším týmem v superlize. Především, co se týká hry na útočné polovině hřiště a schopnosti dostávat se do nebezpečných gólových situací. Konkurovat jim může jen první lajna Bohemky,“ uvažuje Juhaňák.

Pro Hattrick ale mluví fakt, že hraje doma. Naposledy v Maloměřicích přerušil dlouhou sérii bez domácího vítězství, když přetlačil 3:2 Pardubice. Ještě předtím navíc Brňané bodovali proti Liberci, s nímž dotáhli duel do prodloužení.

ZÍSKEJTE LÍSTKY ZDE

ZÍSKEJTE LÍSTKY ZDE

Navíc ani Vítkovice příliš rády nevzpomínají na předchozí společnou bitvu v Brně, jelikož se dlouho trápily a uspěly jen mírně 5:3. Také o rok dříve se svěřenci kouče Pavla Bruse pořádně nadřeli na vítězství 7:4.

Vítkovičtí florbalisté od začátku ročníku padli se Spartou, Ostravou nebo dvakrát s Bohemians. Na druhou stranu však zdolali Boleslav, jež je v tabulce o čtyři body nad nimi. Není vyloučeno, že se Hattrick může zařadit mezi týmy, které silného rivala zaskočí.

V bodování táhnou hosty velké hvězdy jako Adam Delong či Matyáš Šindler. Právě tato dvě jména nechybí ve finální nominaci na světový šampionát ve Finsku. Bokem nezůstávají ani mladí tahouni Rostislav Gattnar či Adam Zubek.

Hattrick bude kontrovat jmény Lukáše Jalového, Tomáše Broma nebo Šimona Hronka. V posledních střetnutích prokázali fazónu také Matěj Bednář, Jiří Hájek, Tadeáš Gryc a další mladíci z líhně Hattricku.

Přijďte sledovat poslední zápas před mistrovstvím světa! Hattrick začne utkání s Vítkovicemi v pátek 26. listopadu od 17.30. Hraje se ve sportovní hale Maloměřice, vstupenky seženete ZDE. Přidejte se i na oficiální facebookovou událost a ukažte svým přátelům, že se vyplatí navštívit elitní florbal!

Livesport Superliga

17. kolo

FBŠ Hummel Hattrick Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice26. listopadu | 17.30ONLINEVIDEO
Zpět na úvod