Bulletin k utkání #19
17. kolo: 1. SC TEMPISH Vítkovice
Zaváhání v Brodě: Holky Hattricku braly remízu

Zaváhání v Brodě: Holky Hattricku braly remízu

Ženský tým utrpěl první soutěžní porážku. Ve druhé lize žen nestačily svěřenkyně Petry Prouzové na domácí Uherský Brod a nedotáhly dobře rozehraný zápas s Bulldogs B. Z turnaje si tak odvezly bod za remízu.

Minule s Brodem uhrály holky Hattricku nerozhodný výsledek, jenže druhý společný souboj už dopadl porážkou 2:4. V následujícím duelu s béčkem Bulldogs potom držel Hattrick solidní náskok, jenže soupeřky ho smazaly a dorovnaly na výsledek 4:4.

V tabulce sice zůstává družstvo FBŠ na prvním místě, jenže jeho odstup se dost ztenčil. Po deseti odehraných utkáních již vede Hattrick pouze o jediný bod. Nejbližším pronásledovatelem zůstal Zlín Lions, za kterým následuje právě Uherský Brod a Bulldogs B.

V sestavě chyběla nejproduktivnější florbalistka týmu Linda Hyksová. Vepředu se ji snažila zastoupit Vanda Fidrmucová, jež se v obou zápasech dvakrát trefila. Celkově třemi asistencemi přispěla Veronika Praxová. „Jsem ráda, že se mi střelecky dařilo, jenže nebylo to dostatečné. Chybělo více branek,“ uznala Fidrmucová.

„Mohlo to být lepší, ale jsme rády aspoň za jeden bod. Ani svůj individuální výkon nehodnotím úplně kladně a mám na čem pracovat. Snad se to podaří zlepšit,“ říkala Jana Skořinská po turnaji.

Skóre v prvním duelu s Uherským Brodem se vyvíjelo vyrovnaně a Hattrick mohl pomýšlet minimálně na remízu. V úvodu třetí třetiny ovšem protivník odskočil do těsného vedení, které zanedlouho potvrdil dalším gólem. To znamenalo nejen první porážku Brňanek v ročníku, ale de facto i v jejich ligové historii.

Mnohem příznivěji měl Hattrick rozjetou bitvu s Bulldogs B. V úvodu druhé části zvyšovala Dominika Drobná už na 2:0 a zdálo se, že by mohlo jít o solidní základ do dalších minut. Ještě na konci dějství upravovala Fidrmucová na 3:1, jenže pak se chytily buldočky a dotáhly se na 3:3. Potom sice Hattrick skóroval ještě jednou, ale v samotném závěru opět dávaly přesně Bulldogs.

Oproti předchozím turnajům nenastoupila do hry trenérka Prouzová, jež tentokrát vedla družstvo pouze z lavičky. „Těsně před turnajem jsme měly výměnu názorů s týmem, který měl možnost ukázat, že moje argumenty byly liché,“ přiblížila Prouzová. Výsledek turnaje ji ovšem mrzí.

„Pro nás je poučení pro příště, abychom lépe zvládly závěr. Soustředit se na proměňování šancí a řešit situace trochu s chladnější hlavou,” doplnila trenérka Hattricku. Celý videorozhovor s Petrou Prouzovou nabídneme během úterý.

Další turnaj druhé ligy bude čekat holky Hattricku příští měsíc. V neděli 5. prosince se představí na hřišti Hluku, kde je čeká odveta s Bulldogs B a budou hájit první příčku proti Zlínu. Úvodní utkání startuje v 11.30, druhý pak od 14 hodin.

Sestava Hattricku: Ondrová – Skřivánková, Heralová, Macejáková, Drobná, Fidrmucová, Skořinská, Wilczek, Růžičková, Schindlerová, Prouzová, Praxová

Statistiky

1. AC Uherský Brod – FBŠ Hattrick Brno 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Šobáňová (B. Sedláčková), 13. Sedláčková K. (Dědková), 27. Kučerová (Sedláčková B.), 30. Černíková (Sedláčková B.) – 8. Fidrmucová (Skořinská), 23. Fidrmucová (Praxová). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Rozhodčí: Vystrčil, Kovařík.

FBŠ Hattrick Brno – Bulldogs Brno B 4:4 (1:0, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. Fidrmucová (Praxová), 16. Drobná (Wilczek), 25. Fidrmucová (Praxová), 36. Růžičková (Wilczek) – 24. Veselá (Vu Hong), 26. Hunkařová, 33. vlastní, 39. Gajdošová (Vu Hong). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Vystrčil, Kovařík.

Rozhovory

Tabulka 2. ligy žen

#TýmZápasySkóreBody
1.FBŠ Hattrick Brno1054:1923
2.Zlín Lions1047:2222
3.1. AC Uherský Brod1050:2520
4.Bulldogs Brno B1036:3514
5.FBK Spartak Hluk1225:4511
6.Shooters Beta1019:336
7.K1 Florbal Židenice Dragons B1014:666
Zpět na úvod