Bulletin k utkání #17
13. kolo: FBC Liberec
Remíza na poslední chvíli, Hattrick bere bod proti Liberci

Remíza na poslední chvíli, Hattrick bere bod proti Liberci

Utkání dvanáctého týmu s devátým přinesla nedělní Livesport Superliga. Florbalisté Hattricku hráli doma s Libercem a mohli získat druhé vítězství v řadě, nicméně ztratili slibný náskok a padli v prodloužení.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ FBC Liberec 7:8p (0:2, 5:1, 2:4 – 0:1)

Obrana nastoupila ve stejném složení jako v minulých kolech. Vepředu se však některé změny udály, když ofenzivní trio tvořili Lukáš Vlach, Tomáš Brom a Matěj Hronek. I přes solidně rozehraný zápas ale Hattricku výsledek utekl a Liberec uspěl 8:7 po prodloužení. Severočeši rozhodli z trestného střílení Radka Valeše v 61. minutě. Svěřenci kouče Jana Niznera přesto mohou být rádi, že mají bod a poskočili na jedenáctou pozici.

Měření sil se vyvíjelo pro Brňany skutečně parádně. Během druhé třetiny napravili nevýrazný výkon z úvodního dějství a získali vedení 4:2. V polovině utkání tak donutili trenéra hostů Zdeňka Skružného, aby vzal time-out a pokusil se hosty trochu uklidnit. S dvougólovou výhodou ovšem zahajoval Hattrick i třetí část duelu a měl blíže k úspěchu. Celkově zvládli Jihomoravané prostřední dvacetiminutovku 5:1, což byla jejich jednoznačně nejlepší třetina sezóny.

Liberečtí florbalisté se nicméně začínali dotahovat. Na hřišti těžili z chyb domácích hráčů a překlopili skóre z 3:5 na 7:5 ve svůj prospěch. Hattrick potom musel ukázat velkou odolnost, aby se vrátil zpět do zápasu, a v poslední minutě normální hrací doby upravil na remízu Lukáš Lhota. Trefil se tak proti svému bývalému klubu a vydřel Brnu aspoň bod. Vítězství v přidaném čase urval Liberec díky Valešovi, jenž po faulu soupeře proměnil trestné střílení.

Přestože Hattrick nebral výhru, stále má poměrně kvalitní vzájemnou bilanci s Libercem. Z pěti superligových střetnutí se pouze jednou stalo, že by Brňané odešli s nulou. Celkově bylo dosud ve hře patnáct bodů a Hattrick z nich získal rovných deset. Domácí navíc dali vzpomenout na minulý společný duel, kdy ukázali famózní otočku z 0:4 na 5:4. Tentokrát jim ale soupeř vedení po druhé třetině sebral.

Premiérové body v Livesport Superlize získali při spolupráci Matěj Bednář a Jiří Hájek. Zatímco Bednář vstřelil první trefu v nejvyšší soutěži, Hájek mu asistoval. Individuálně se dařilo Jonáši Kůrovi, který zaznamenal tři gólové přihrávky. Hned dvakrát přitom připravil míček Jakubu Procházkovi (2+0), jehož organizátoři vyhlásili nejlepším hráčem Brna.

Hattrick zakončil první půlku základní části a už se chystá na odvety. V příštím kole pojede na hřiště Black Angels, kde nastoupí v neděli 14. listopadu. Potom následuje sváteční kolo 17. listopadu, kdy bude hrát FBŠ v Maloměřicích s Pardubicemi. Lístky na příští domácí utkání získáte ZDE.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 26. Hronek M. (Brom), 30. Procházka (Kůra J.), 31. Bednář (Hájek), 32. Procházka (Kůra J.), 40. Jalový, 55. Vlach (Brom), 60. Lhota (Kůra J.) – 11. Klucho (Rozkovec), 17. Janeček (Wiener), 38. Smutný (Baudisch), 42. Smutný (Wiener), 44. Wiener (Valeš), 46. Světlík (Stránský), 52. Wiener (Ferdan), 61. Valeš. Střely: 28–28. Vyloučení: 1–1. Využití: 0–1. Diváků: 75. Rozhodčí: Both, Černín.

Sestavy

HattrickLiberec
Raška (Kolajta) – Jalový, Sládeček, Musil, Hájek, Lhota, Dvořák – Vlach, Brom, Hronek M. – Hronek Š., Bednář, Zouhar – Slezák, Procházka, Kůra J. – Kostka
Chlad (41. Mück) – Klucho, Bitman, Kološ, Janeček, Valeš, Mádlo, Rozkovec, Dlesk, Smutný, Stránský, Baudisch, Ferdan, Šoltys, Wiener, Světlík

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod