Bulletin k utkání #17
13. kolo: FBC Liberec
Vládní opatření ovlivní i florbal. Co potřebujete, abyste mohli na Hattrick?

Vládní opatření ovlivní i florbal. Co potřebujete, abyste mohli na Hattrick?

Zhoršená situace kolem covidu znamená, že se zpřísňují epidemiologická opatření. Ta se promítnou i do pořádání zápasů Livesport Superligy. Pojďme si shrnout, co to znamená konkrétně pro fanoušky na utkáních Hattricku.

Nejzásadnější změnou pro příznivce florbalu je úprava doby platnosti testů, a to jak PCR, tak antigenních. Diváci, kteří chtějí superligové utkání navštívit, musí se při vstupu prokázat negativním RT-PCR testem, který absolvovali před méně než 72 hodinami. U antigenních testů se lhůta zkracuje na 24 hodin.

U osob, jež mají za sebou očkování proti onemocnění covid-19, stále stačí, aby od ukončení očkování uběhlo minimálně 14 dní. Žádná změna nenastala ani u osob, které covid-19 prodělaly před 180 dny a méně. Lhůta se počítá od prvního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2.

Poslední možností, jak prokázat bezinfekčnost, je možnost podstoupení antigenního samotestu přímo na místě. Ten si musíte přinést sami a samozřejmostí pro vstup do haly je negativní výsledek. Děti do dvanácti let věku se při vstupu ničím prokazovat nemusejí.

„Samozřejmě vnímáme zpřísnění opatření jako komplikaci pro diváckou kulisu na našich utkání. Nicméně všichni společně musíme v těchto chvílích táhnout za jeden provaz. Doufáme, že i přes zpřísnění aktuálních nařízení si fanoušci najdou cestu na naše zápasy a pomohou nám v cestě vzhůru tabulkou Livesport Superligy,“ říká tiskový mluvčí klubu Kryštof Severa.

Zpět na úvod