Bulletin k utkání #17
13. kolo: FBC Liberec
Úspěšná série pokračuje! Holky Hattricku stále nemají přemožitelky

Úspěšná série pokračuje! Holky Hattricku stále nemají přemožitelky

Také po třetím turnaji druhé ligy žen drží Hattrick super statistiku. Tým ze šesti utkání ani jednou neprohrál a osamostatnil se na čele tabulky. S Uherským Brodem remizoval a proti Shooters Beta získal plný počet bodů.

Holky Hattricku zaznamenaly remízu 3:3 s Uherským Brodem, přestože měly duel rozehraný na výhru. Díky dvěma brankám Lindy Hyksové vedly Brňanky v páté minutě už 2:0, jenže soupeř se dotáhl. Ve třetím dějství šel Uherský Brod navíc do vedení po obratu na 3:2. Hattrick si ovšem nachystal rychlou odpověď a smazal manko zásluhou Veroniky Praxové.

Ve druhém zápase turnaje zůstávalo skóre dlouho těsné. Do poslední třetiny šel Hattrick pouze s náskokem o jediný gól, který zvýraznil až v závěrečných minutách. Bodově se opět dařilo Hyksové s bilancí 2+2. Prosadila se i hrající trenérka Petra Prouzová brankou a asistencí. Mezi střelkyně se ještě zařadily Zuzana Wilczek a Nataly Asfourová. První utkání v dresu Brna si připsala Zuzana Štěrbová.

Remíza a vítězství pomohly Hattricku, aby se osamostatnil na čele druhé ligy žen – skupiny 6. Po šesti duelech má na kontě šestnáct bodů, zatímco druhý Uherský Brod remizoval také se Shooters Beta a má bodů čtrnáct.

„Šel na nás velký tlak, protože jsme chtěly obě utkání vyhrát. V prvním nás čekal těžký soupeř, ale dojel jen v osmi lidech, což nám také trochu pomohlo,“ vrací se k bitvě s Brodem kapitánka Michaela Skřivánková. Uznává, že družstvo sice chtělo všechny body, nicméně i jednoho si váží.

Podle trenérky Prouzové Hattrick opět trápilo proměňování šancí. „Zápas s Brodem byl fajn, jelikož se jeví jako asi největší konkurent o postup. Soupeř nás trošičku dostal do úzkých, když z pěti nebo šesti střel dal tři góly a otočil,“ říká. Pro její svěřenkyně tak bylo dobré si vyzkoušet souboj, kde musely reagovat na nepříznivý vývoj. Zato proti Shooters Beta již výhra klapla.

„Nebylo to jednoduché. Opět jsme chtěly získat body a nepodařilo se nám hned ze začátku vytvořit si takový náskok, jaký bychom si představovaly,“ popisuje Skřivánková. Na výsledek 5:1 se Hattrick poměrně nadřel. „Druhý zápas byl o dobývání branky. Nakonec jsme se prosadily, i když nám to trochu trvalo,“ dodává Prouzová.

Teď bude mít Hattrick další čas na přípravu do soboty 13. listopadu. Právě v ten den se uskuteční další turnaj druhé ligy žen, kde budou čekat jako protivníci Spartak Hluk a Židenice Dragons B. Měření sil bude hostit sportovní hala v Rousínově.

Statistiky utkání

FBŠ Hattrick Brno –⁠ 1. AC Uherský Brod 3:3 (2:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: Hyksová (Wilczek), 5. Hyksová (Skřivánková), 34. Praxová (Fidrmucová) –⁠ 5. Dědková, 25. Šobáňová (Kučerová), 33. Kučerová. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Pulda –⁠ Rada.

FBŠ Hattrick Brno –⁠ Shooters Beta 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Hyksová (Prouzová), 10. Wilczek (Hyksová), 35. Hyksová (Schindlerová), 37. Prouzová (Hyksová), 39. Asfourová (Fidrmucová) –⁠ 25. Krčmová. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Pulda –⁠ Kos.

Rozhovory

Tabulka

#TýmZápasySkóreBody
1.FBŠ Hattrick Brno636:916
2.1. AC Uherský Brod633:1214
3.Bulldogs Brno B830:2613
4.Zlín Lions629:1212
5.FBK Spartak Hluk815:307
6.Shooters Beta614:224
7.K1 Florbal Židenice Dragons B812:583
Zpět na úvod