Bulletin k utkání #17
13. kolo: FBC Liberec
Kolosální úspěch! Hattrick vyloupil Ostravu a znovu vítězí venku

Kolosální úspěch! Hattrick vyloupil Ostravu a znovu vítězí venku

Fantastický výsledek si vezou z Ostravy florbalisté Hattricku Brno. Favorizované FBC zdolali poctivým výkonem 4:2, když až do poslední desetiminutovky drželi čisté konto. Pro Hattrick to znamená druhé venkovní vítězství v řadě.

FBC ČPP OSTRAVA –⁠ FBŠ Hummel Hattrick Brno 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Do duelu vstupoval stejný line-up jako v minulé domácí bitvě s Tatranem Střešovice. Tentokrát však vývoj zápasu odpovídal představám Hattrick, což nakonec vedlo až ke klíčové výhře. Pro Jana Niznera šlo o čtvrté utkání v roli hlavního trenéra A-týmu, přičemž získal již šest bodů.

Na úžasný výsledek nechal založit v první třetině David Sládeček, který poslal Brňany do vedení před koncem dějství. A ě veseleji bylo pro hosty v samém úvodu druhé části, kdy už po dvanácti sekundách zvyšoval na 2:0 kapitán Marek Fuchs. Důležité zákroky opět vytahoval brankář Zdeněk Raška, za sebe nepustil žádný míček, a dalším gólem do šatny posílil náskok Brna Lukáš Vlach.

Do třetí třetiny vcházel Hattrick s velmi slibným skóre 3:0. S blížícím se koncem utkání se však výsledek začal dramatizovat. Ostravané snížili na kontaktní rozdíl dvěma trefami za sebou a ještě z toho bylo drama. Definitivní pojistku na výhru ale přidal zhruba čtyři minuty před koncem Matěj Hronek, což znamenalo úspěch Brna 4:2.

Hattrick zvítězil podruhé v řadě na venkovní půdě, když navázal na předchozí body z Královských Vinohrad. Zároveň se Niznerovi svěřenci odlepili od spodku tabulky a v Livesport Superlize poskočili na dvanácté místo. Na kontě mají sedm bodů a na předkolo play-off jim aktuálně chybí jen dva body. V neděli se ovšem hraje zbytek kola a pořadí se může měnit.

Sládeček, který dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu, zaznamenal v Ostravě jeden gól a asistenci. Z uplynulých dvou střetnutí tak má tři body, od začátku sezóny jich nasbíral už šest. Střelcem vítězné branky se stal Lukáš Vlach, jemuž přihrával Matěj Hronek. Vynikající byla i defenziva v čele s Raškou, jenž vytáhl úspěšnost zásahů na úžasných 88,2 procent.

Hattrick stejně jako před rokem bodoval v ČPP Aréně. Tentokrát se však znatelně posunul, jelikož místo jediného bodu za prohru po prodloužení získal rovnou tři. Současně se podařilo vynulovat ostrostřelce Wojciecha, který v předešlém vzájemném duelu měl bilanci 5+0. Nyní se do statistik zapsal pouze vyloučením.

Další souboj čeká Brňany za týden. V neděli 7. listopadu se vrátí Hattrick domů, aby nastoupil proti florbalistům Liberce. Severočeši se zatím nacházejí na osmé příčce superligy a věří, že mohou být konkurenceschopní jako proti FBC. Vstupenky seženete již teď ZDE.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 52. Klimscha (Gál), 56. Gál (Kuczera) – 19. Sládeček, 21. Fuchs (Sládeček), 40. Vlach (Hronek M.), 56. Hronek M. (Jalový). Střely: 17–9. Vyloučení: 1–3. Využití: 0–0. Diváků: 75. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč.

Sestavy

OstravaHattrick
Klinka (Binder) – Malajka, Soukup, Herblich, Klimscha, Vítovec, Mikoláš, Šebesta, Svačinka, Jakubec, Gál, Pum, Zimmer, Sládek, Sedláček, Chatrný, Kuczera, Pešat, HurtaRaška (Kolajta) – Brom, Procházka, Jalový, Fuchs, Dvořák, Kostka, Hronek Š., Vlach, Sládeček, Bednář, Hájek, Hronek M., Musil, Zouhar, Slezák

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod