Bulletin k utkání #17
13. kolo: FBC Liberec
Dobrá šance na body: Proč je Liberec oblíbeným soupeřem Hattricku?

Dobrá šance na body: Proč je Liberec oblíbeným soupeřem Hattricku?

Zpátky do domácího prostředí se vrací florbalisté Hattricku. Tentokrát v Maloměřicích poměří síly s Libercem, který v minulém kole Livesport Superligy prohrál. Zato Brňané mohou být nabuzeni třemi body z Ostravy i slušnou vzájemnou bilancí.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Liberec
(neděle 7. listopadu, 17.00, SH Maloměřice)

Po minulém kole může být Hattrick relativně spokojený. Uspěl totiž na hřišti FBC Ostrava, když papírového favorita zdolal výsledkem 4:2. Pro svěřence kouče Jana Niznera šlo o druhé venkovní vítězství v řadě a poskočili na dvanáctou příčku soutěže. Zatím se tak zdá, že mužstvo chytá po nevydařeném úvodu sezóny a trenérské výměně nový dech.

Aktuální konstelace znamená, že Hattricku chybí pouhé dva body na předkolo play-off. Každá výhra je proto velice důležitá a Brňané věří, že mohou doma potrápit i Liberec. Severočeši jsou momentálně osmí s náskokem deseti bodů, nacházejí se tak v podobné roli jako před týdnem Ostrava. Minulé kolo jim navíc výsledkově nevyšlo, když prohráli s Vítkovicemi.

„Je super, že jsme konečně zažili první výhry sezóny. Určitě nám zvedly sebevědomí, které budeme potřebovat do dalších zápasů,“ těší nynější forma Hattricku univerzála Matěje Kostku. Stále je ovšem potřeba naplno makat a nic nevypustit. „Musíme zůstat nohama na zemi, protože před sebou máme ještě spousta práce,“ dodává.

VSTUPENKY ZÍSKÁTE ZDE

Hattrick se pokusí navázat na předešlý vzájemný souboj z Maloměřic. V závěru základní části 2019/20 zvítězili Brňané nad Libercem doma 9:8 a získali klíčové body. Kdyby se podařilo navázat podobným způsobem i tentokrát, jihomoravský tým by si pěkně přilepšil do druhé půlky ročníku. Na podzim 2020 potom sice duel na Vodově dopadl porážkou, venku se však Hattrick pomstil mocným obratem z 0:4 na 5:4.

Obecně platí, že se Brnu na Liberec po postupu do superligy poměrně daří. Ze čtyř pokusů nestačilo na celek Zdeňka Skružného jen jednou, a to zrovna v hale Vodova. V premiérovém ročníku mezi elitou dokonce Hattrick zdolal Liberec před televizními kamerami – ČT Sport živě odvysílala brněnský úspěch 5:2. Mimo to bude utkání speciální pro Lukáše Lhotu, který přišel před sezónou do Hattricku právě z Liberce. 

Dokážou Brňané opět naplno bodovat? Přijďte se podívat na superligový souboj, jenž se hraje v neděli 7. listopadu od 17.00 ve sportovní hale Maloměřice. Připravili jsme ZDE stručné shrnutí, co musíte splnit za nové podmínky, abyste mohli vstoupit do haly. Vstupenky seženete v odkazu ZDE.

Livesport Superliga

13. kolo

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Liberec7. listopadu | 17.00ONLINEVIDEO
Zpět na úvod