Bulletin k utkání #16
11. kolo: Tatran Střešovice
Hattrick těžce trápil lídra, třetí třetinu ale zvládl Tatran

Hattrick těžce trápil lídra, třetí třetinu ale zvládl Tatran

Ve druhé třetině to vypadalo nadějně. Když Hattrick smazal v jedenáctém kole Livesport Superligy ztrátu na Tatran Střešovice, mohlo se stát cokoliv. Aktuální lídr tabulky ovšem situaci ustál a ve třetím dějství urval výsledek na svoji stranu.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Tatran Střešovice 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)

Oproti zápasu na Královských Vinohradech přišla jediná změna v zahajovací formaci. Místo Jiřího Juhaňáka startoval v obraně David Sládeček, nicméně nástup do duelu měli úspěšnější hosté a dosáhli až na vítězství 5:2. Kvůli němu tak Hattrick zůstává na poslední příčce tabulky a stále se snaží dotáhnout na nejbližší soupeře. Naopak Tatran i nadále háji postavení na čele superligy.

Hostující florbalisté se dostali do vedení 2:0, zatímco Hattrick neuspěl ani po několika solidních střelách. To znamenalo pro Střešovice slibnou situaci směrem do další pasáže hry, kdy mohly v klidu kontrolovat skóre. Druhou třetinu však zvládli lépe Brňané, když nabrali novou energii a začali se střelecky prosazovat. Nejdříve propálil jinak velmi solidního Tomáše Jurca René Slezák a zanedlouho upravil na 2:2 Sládeček.

Domácí mužstvo navíc skvěle blokovalo a spolehlivě pokrývalo protiakce soupeře. Potom ovšem přišla nenápadná rána od mantinelu, díky níž se Tatran vrátil do těsného náskoku v závěru prostředního dějství. V poslední dvacetiminutovce se už trefovali jen Pražané zásluhou Petra Brautfergera s Ondřejem Němečkem.

Přestože svěřenci Jana Niznera doma nakonec nad Tatranem nebodovali, opět ho pořádně potrápili. Ostatně jako v minulé sezóně, kdy mu v Maloměřicích sebrali aspoň bod. Jenže tentokrát jim naději na remízu vzala třetí třetina, kdy jihomoravští hráči ani jednou neskórovali. Velký podíl na tom měl Tomáš Jurco, juniorský mistr světa v brance Střešovic. Solidní výkon ale opět podal i gólman Hattricku Zdeněk Raška.

Přímo do hlediště dorazilo 120 diváků, kteří hnali Hattrick dopředu. Co se týče celkové návštěvnosti na domácích zápasech, patří FBŠ velmi pěkná pátá pozice napříč celou Livesport Superligou. Brněnský tým proto doufá, že příště pro své fanoušky již vybojuje první domácí výhru aktuálního ročníku.

Ještě než se však vrátí Hattrick v neděli 7. listopadu zpět domů do Maloměřic, čeká ho výjezd. Už v sobotu 30. října jede Brno do Ostravy, kde vyzve tamější FBC. A rozhodně nepůjde o žádnou snadnou práci, jelikož Ostravané půjdou do duelu posilněni vítězstvím v derby nad Vítkovicemi. Hrát se bude od sobotních 17 hodin v ČPP Aréně.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 27. Slezák (Lhota), 28. Sládeček (Jalový) – 8. Havlas (Němeček), 9. Kolísko (Brautferger), 37. Tlapák (Brautferger), 44. Brautferger (Kolísko), 53. Němeček (Šimek). Střely: 18–24. Vyloučení: 1–0. Využití: 0–0. Diváků: 120. Rozhodčí: Sojka K., Sojka T.

Sestavy

HattrickTatran
Raška (Kolajta) – Jalový, Sládeček, Lhota, Dvořák, Musil, Suk – Brom, Fuchs, Hronek Š. – Slezák, Kůra J., Zouhar – Procházka, Kostka, Hronek M. – Vlach, Hájek, Bednář
Jurco (Kříž) – Tlapák, Mühlfait, Sládeček, Kreysa, Kún, Piskáček, Kučera, Šimek, Kolísko, Čermák, Havlas, Němeček, Macháček, Švéda, Šindelář, Švarc, Slavík, Brautferger

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod