Bulletin k utkání #15
9. kolo: ACEMA Sparta Praha
Hattrick poprvé pod novým koučem padl se Spartou

Hattrick poprvé pod novým koučem padl se Spartou

Velká očekávání přinesla sobotní Livesport Superliga. Premiérový duel na lavičce Hattricku absolvoval trenér Jan Nizner, který vedl tým proti pražské Spartě. Výsledkově však byli lepší hosté a uspěli 7:3.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – ACEMA Sparta Praha 3:7 (1:2, 2:4, 0:1)

Nizner nasadil do brankoviště Zdeňka Rašku, jenž odchytal už čtvrté utkání za sebou. Dopředu potom dal formaci kapitána Marka Fuchse, kde ho doplnil Tomáš Brom a Šimon Hronek. Mužstvo dostalo nový impuls a snažilo se s Pražany držet krok, skóre ale nakonec mluvilo pro hosty 7:3. V superligové tabulce si tak pojistili šestou pozici, zatímco Brno stále čeká na první vítězství.

V první desetiminutovce působil Hattrick aktivněji a Sparta měla problém zachytit tempo. A pokud se jí naskytla šance, bezchybně zareagoval mezi tyčemi Raška. Úvodní gól tak dali právě Brňané zásluhou Lukáše Lhoty, náskok jim ovšem dlouho nevydržel a soupeř srovnal. Otočku dovršili sparťané při vlastním oslabení, když Lukáš Jalový nastřelil pouze tyč a hostům se naskytl úspěšný brejk.

V prostřední části se duel začal naklánět výrazněji ve prospěch Pražanů. Svěřenci kouče Ondřeje Kašpárka odskočili třemi brankami už na 5:1. Tím si zajistili nadějný stav, do něhož zasáhl až René Slezák snižujícím gólem. Skóre se měnilo i potom a zůstal tříbrankový rozdíl před třetí fází.

Závěrečná fáze dlouho nepřinášela žádnou změnu skóre. Hattrick se snažil dobývat útočné pásmo, zatímco Raška vytahoval další senzační zákroky. Přece jen ale Sparta ještě potvrdila náskok a stvrdila svůj úspěch v Brně. Finální rozdíl činil čtyři trefy. Spartak tak vybojovala druhé vítězství za sebou, když navázala na úspěch proti Vítkovicím.

S ohledem na minulé dva vzájemné zápasy, kdy to bylo vždy jen o gól, vypadal výsledek o něco jednoznačněji. Výkon Hattricku však působil živěji než v prvních utkáních sezóny a Brňané mají potenciál být ještě lepší. V součtu padlo deset branek, což je nejvíce ze všech dosavadních soubojů, jež FBŠ se Spartou odehrálo v Livesport Superlize.

Pro Jana Niznera šlo o první ostrou bitvu potom, co vystřídal ve vedení A-týmu Marka Fialu. Do sestavy navíc zapojila řada hráčů, kteří působili pod Niznerem již v juniorské kategorii. Například do třetí obranné dvojice se dostal Štěpán Musil po bok Lukáše Suka, dále nescházeli Šimon Hronek či Jonáš Kůra.

Hattrick však nemá mnoho času k odpočinku. Už zítra, v neděli 24. října, jedou Brňané na Královské Vinohrady. Měření sil s aktuálně jedenáctým mužstvem superligy začíná v 17 hodin. Pokud jihomoravský celek vyhraje, může snížit manko na předposlední příčku na jediný bod.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Lhota (Kostka), 37. Slezák (Hronek M.), 38. Brom (Hronek Š.) – 12. Juha (Zouzal), 17. Ujhélyi (Garčar), 23. Ujhélyi (Zouzal), 24. Pruner (Krbec), 28. Zouzal, 38. Kareš (Kolstrunk), 55. Kareš (Kuchynka). Střely: 13–24. Vyloučení: 2–1. Využití: 0–0. Diváků: 92. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč.

Sestavy

HattrickSparta
Raška (Kolajta) – Jalový, Sládeček, Kostka, Lhota, Suk, Musil – Brom, Fuchs, Hronek Š. – Slezák, Hronek M., Kůra J. – Dvořák, Procházka, Vlach
Beneš (Nový) – Bartoš, Kolstrunk, Juha, Ujhélyi, Zouzal, Garčar, Kozák, Košir, Pažák, Zeman, Křenek, Kuchynka, Čermák, Kareš, Krbec, Pruner

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod