Bulletin k utkání #15
9. kolo: ACEMA Sparta Praha
Úspěšné boje na SportPointu! Ženy zůstávají bez porážky

Úspěšné boje na SportPointu! Ženy zůstávají bez porážky

Stoprocentní bilanci si i nadále drží ženy Hattricku. Ve druhé lize je čekala další dvě utkání, v nichž neinkasovaly ani jeden gól. A Brňanky navíc byly vynikající směrem do útoku. V hale SportPoint dohromady nastřílely Hluku a B-týmu Židenic šestnáct gólů a jsou na čele tabulky.

Jasný výsledek proti Hluku 7:0 se nerodil ze začátku úplně snadno. První dějství vyhrál Hattrick pouze 1:0 a teprve s přibývajícím časem získal větší jistotu v útoku. „Možná, kdyby soupeř vyrovnal, dostal by nás mírně pod tlak. Ale potom se nám vydařil nástup do druhé třetiny a zápas jsme celkem kontrolovaly,“ uvedla hrající trenérka Petra Prouzová.

Druhé utkání také skončilo výrazným rozdílem. Hattrick zvládl brněnské derby s béčkem Židenic 9:0, když mu opět vyšel úvod druhé části. Tým mohl postupně navyšovat vedení a potvrdil neporazitelnost v soutěži. Po čtyřech duelech mají holky Hattricku na kontě dvanáct bodů a krásné skóre 28:5. „Přesto nejsme s druhým zápasem určitě spokojené. I když jsme nebyly pod žádným náporem, dělaly jsme dost chyb. Chyběl klid a finální přihrávka,“ vysvětlovala Prouzová.

Stejnou bilanci jako Brňanky přitom má ještě jeden účastník ligy – Uherský Brod. Jeho florbalistky jsou pouze kvůli mírně horšímu poměru branek druhé a ukazují, že Hattrick s nimi nebude mít snadnou práci. Na dvanácti bodech je i Zlín Lions, nicméně oproti FBŠ má odehráno o dvě utkání více. „Máme šest bodů, což nás těší. Úplně vše ale nebylo podle našich představ,“ uznala útočnice Nataly Asfourová.

„Proti Hluku jsme se trochu hledaly. Měly jsme i trochu jinak poskládané lajny kvůli zraněním, ale nakonec jsme to celkem zvládly. V dalším zápase jsme měly slabší začátek, pak jsme ovšem našly recept a branky jsme daly,“ těšilo Asfourovou. Také proto může v týmu nadále panovat pozitivní nálada.

Kromě Asfourové zažily ligový debut i slovenské posily Kamila Macejáková a Dominika Drobná. Zatímco první jmenovaná hráčka měla na turnaji tři asistence, Drobná dávala premiérový gól. Stejně tak se blýskla právě Asfourová díky třem trefám a jedné přihrávce.

Lídryní statistik Hattricku zůstává Linda Hyksová, jež o víkendu zaznamenala bilanci 4+1. Celkově má na kontě už čtrnáct bodů (10+4). Druhá je Zuzana Wilczek (3+4) a elitní trojici momentálně uzavírá Anna Finková (3+2).

Tabulka 2. ligy žen (skupiny 6)

#TýmSkóreBody
1.FBŠ Hattrick Brno28:512
2.1. AC Uherský Brod27:612
3.Zlín Lions29:1212
4.Bulldogs Brno B23:247
5.FBK Spartak Hluk11:247
6.Shooters Beta10:143
7.K1 Florbal Židenice Dragons B7:500

A co víc, třikrát se střelecky prosadila i trenérka. „Se svým výkonem jsem moc spokojena nebyla. Zdálo se mi, že jsem trošičku jak po obrně. Míčky mi strašně odskakovaly a vůbec jsem se necítila dobře,“ zhodnotila Prouzová. Co se týče obdržených gólů, patří brankářky Hattricku mezi ligovou špičku. Tereza Ondrová zatím inkasovala pouze jednou a Rosana Šaferová čtyřikrát. Obě přitom odchytaly shodně dvě střetnutí.

Příští turnaj se uskuteční už za necelé dva týdny. Konat se bude v sobotu 30. října v hale VUT, kde Hattrick čeká přímá bitva o čelo tabulky s Uherským Brodem. Ve stejný den přijde i další městské derby se Shooters Beta. Měření sil začínají v 9.00 a ve 14.00.

Výsledky 2. turnaje 2. ligy žen

FBK Spartak Hluk - FBŠ Hattrick Brno 0:7 (0:1, 0:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 
6. Finková, 17. Schindlerová (Macejáková), 18. Asfourová (Finková), 24. Drobná, 25. Hyksová (Macejáková), 34. Praxová (Asfourová), 36. Hyksová (Wilczek). Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Rozhodčí: Otáhal, Gál. 

FBŠ Hattrick Brno -K1 Florbal Židenice Dragons B 9:0 (1:0, 5:0, 3:0)
Branky a nahrávky:
8. Asfourová (Finková), 17. Hyksová (Prouzová), 20. Hyksová (Wilczek), 22. Prouzová (Hyksová), 27. Prouzová (Skřivánková), 28. Finková (Schindlerová), 30. Asfourová (Praxová), 34. Wilczek (Macejáková), 39. Prouzová (Wilczek). Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Rozhodčí: Otáhal, Gál. 

Rozhovor

Zpět na úvod