Bulletin k utkání #14
7. kolo: Televizní bitva s Panthers Otrokovice
Hattrick podlehl v televizním duelu Otrokovicím

Hattrick podlehl v televizním duelu Otrokovicím

Před kamerami ČT Sport nastoupili florbalisté Hattricku Brno. V dohrávce sedmého kola Livesport Superligy hráli s Panthers Otrokovice, nicméně na první vítězství v sezóně nedosáhli. Moravský rival si s nimi poradil a utekl jim v bitvě o předkolo play-off.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ Navláčil PANTHERS OTROKOVICE 2:6 (1:2, 0:1, 1:3)

Do line-upu naskočil jako brankář Zdeněk Raška, pro něhož šlo již o třetí duel v dresu Hattricku. Výsledkově však Brňané opět neobstáli a televizní vysílání pro ně skončilo porážkou 2:6. I po osmi kolech tak má domácí tým na kontě jediný bod a na předkolo play-off mu teď chybí pět bodů.

V první části otevřeli skóre hosté, když se trefil Peter Nehila. Hattrick to ale nezabalil a brzy srovnával na 1:1 Šimon Hronek. Panthers se ovšem vrátili do vedení, které ještě umocnili v prostředním dějství. Na startu poslední fáze se potom rozdíl ještě prohloubil a v závěru si Otrokovice pojistily vítězný výsledek.

Klíčová zřejmě byla druhá třetina, ve které padl jediný gól. O něj se postaral František Vykopal, jenž posunul hosty do vedení 3:1. Právě tento moment dostal Hattrick ještě více pod tlak a už se mu nepodařilo pořádně vrátit do hry. V posledním dějství Panthers náskok uhájili a nedovolili žádnou otočku.

Brněnští hráči tak přišli o vynikající bilanci z televizních soubojů. V každém z minulých pěti utkání na ČT Sport vždy urvali aspoň bod, jenže Otrokovice tentokrát nezaváhaly a nechaly Hattrick na nule. Brňané přitom minule uspěli ve Vodově ulici nad Pardubicemi a věřili, že se znovu podobně blýsknou.

Zmínku si rozhodně zaslouží brankář Raška. I když se v Hattricku teprve rozkoukává, podal zdařilý výkon a přidal řadu solidních zákroků. Také díky němu dlouho měli domácí florbalisté naději, aby se ještě dotáhli. Nejen to bylo důvodem, že ho organizátoři zvolili nejlepším hráčem na straně Brna. Dohromady pochytal jednadvacet pokusů.

Jedním ze dvou přesných střelců Hattricku se stal Tomáš Brom, jenž v osobních statistikách stíhá Lukáše Jalového. Lídr klubového bodování má na kontě tři trefy a šest asistencí, zatímco Brom mu šlape na paty čtyřmi góly a stejným počtem přihrávek. Oba však mají zápornou statistiku, co se týče bilance +/-.

Nepříjemnou sérii výsledků může Hattrick zlomit už tento týden. V sobotu 23. října pokračuje Livesport Superliga devátým kolem, během nějž se svěřenci kouče Marka Fialy představí doma v Maloměřicích proti Spartě Praha. Zápas startuje v 18.30. Napěchovaný program soutěže pak naváže nedělní bitvou na Královských Vinohradech.

Sestavy

HattrickOtrokovice
Raška (Létal) – Jalový, Juhaňák, Lhota, Kůra J., Suk, Dvořák, Musil, Kůra M. – Fuchs, Brom, Sládeček – Hronek Š., Vlach, Procházka – Kostka, Hronek M., Bednář – Slezák
Kohút (Steiger) – Kelemen, Halama, Kvapil, Maťcha, Červenka, Sovják, Gašparík, Ležatka M., Jurčík, Hrabal, Nehila, Ležatka D., Malý, Máček, Vykopal, Krčma, Petřík, Grich

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 9. Hronek Š. (Vlach), 60. Brom – 8. Nehila (Vykopal), 10. Grich (Sovják), 29. Vykopal (Hrabal), 42. Ležatka M. (Ležatka D.), 58. Grich (Ležatka D.), 58. Vykopal (Nehila). Střely: 14–25. Vyloučení: 2–0. Využití: 0–0. Diváků: 369. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil.

Rozhovory

Zpět na úvod