Bulletin k utkání #12
3. kolo: FbŠ Bohemians
Hattrick zabojoval proti Bohemians, ale soupeř zvládl závěr

Hattrick zabojoval proti Bohemians, ale soupeř zvládl závěr

Hattrick dal do utkání vše, jenže Bohemians byli o něco lepší. Ve třetím kole Livesport Superligy přetlačili klokani svěřence Marka Fialy 9:6. Brňané však podali aktivní výkon a uměli dostat soupeře pod tlak.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FbŠ Bohemians 6:9 (0:2, 2:3, 4:4)

Poprvé v ročníku zaklekl v brankovišti Ondřej Kolajta, vepředu pak začínala lajna kolem kapitána Marka Fuchse. Hattrick celkově i přes silné individuality hostů uměl chodit dopředu a tvořit si šance, ale doplatil na jejich neproměňování. Klokani tak uspěli výsledkem 9:6 a Brňanům patří průběžné dvanácté místo.

Velký moment ovšem přišel ještě před samotným startem duelu. Přímo na hrací ploše se konala oficiální rozlučka s kariérou Luďka Ondráčka, jenž se stal legendou nejen brněnského florbalu. Za Hattrick odehrál poslední tři sezóny kariéry, v superligové historii dohromady zaznamenal 348 zápasů, 282 gólů a 141 asistencí.

Prezident klubu Dan Koubek a mluvčí Kryštof Severa předali Ondráčkovi dárkový koš a speciální zarámovanou koláž. Po krátkém proslovu si pak vysloužil bývalý snajpr ovace všech fanoušků, jichž přišlo do haly přes 160.

Hattrick doplatil na efektivitu v zakončení, kdy potřeboval příliš mnoho šancí na trefu. Na druhou stranu se skvěle předvedl také brankář Bohemians Radovan Michajlovič, který spoustu situací pohotově vykryl. Zato u Pražanů se projevila velká kvalita hráčů jako Jakub Buršík či Karel Petrák. Hattrick přesto uměl zavřít svěřence Michala Jedličky na jejich půlce a trápit jejich obranu.

Premiérový gól v nejvyšší soutěži za Hattrick vstřelil Lukáš Lhota, jenž upravil na konečných 6:9. Brnu obecně sedla třetí třetina, co se týče střelby, jelikož se v ní prosadilo hned čtyřikrát. I proto Bohemians museli dávat pozor, aby se Jihomoravané přece jen nedotáhli na remízu.

Klokani zvítězili v Maloměřicích podruhé za sebou, ani napodruhé se tak nepodařilo Hattricku zopakovat senzační výhru z premiérové sezóny v superlize. Výkony Brňanů však mají v aktuálním ročníku rostoucí tendenci, což se ukazuje i na počtu vstřelených branek.

Také další zápasový program bude poměrně nabitý. Příští duel čeká Hattrick v neděli 26. září, kdy míří do Vítkovic. Následovat bude sváteční kolo 28. září, v němž A-tým narazí doma na Českou Lípu.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 34. Kůra J. (Vlach), 35. Slezák (Hronek M.), 46. Dvořák (Fuchs), 52. Hronek M. (Sládeček), 57. Slezák (Juhaňák), 59. Lhota (Sládeček)  – 2. Malič (Forman), 15. Buršík (Petrák), 25. Forman (Buršík), 39. Petrák (Buršík), 41. Petrák (Buršík), 46. Steller (Kratina), 48. Malič (Forman), 48. vlastní gól. Střely: 28–21. Vyloučení: 2–2. Využití: 1–1. Diváků: 164. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč.

Sestava

HattrickBohemians
Kolajta (Létal) – Jalový, Juhaňák, Suk, Kůra J., Sládeček, Lhota, Kůra M., Dvořák – Brom, Fuchs, Hronek Š. – Kučera, Vlach, Procházka – Slezák, Kostka, Hronek M.  – Bednář
Hyršl (Michajlovič) – Kuncman, Čihák, Ďopan, Pastor, Šebek, Petrák, Steller, Buršík, Bílek, Gajdoš, Malič, Batkovič, Rod, Kratina, Forman, Růžek

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod