Bulletin k utkání #11
1. kolo: BLACK ANGELS
Nepovedený vstup do sezóny, Hattrick nestačil na Black Angels

Nepovedený vstup do sezóny, Hattrick nestačil na Black Angels

K prvnímu ostrému utkání sezóny nastoupili florbalisté Hattricku. V 1. kole Livesport Superligy hostili pražské Black Angels, se kterými bývají zápasy vždy velmi atraktivní. Tentokrát si vítězství pohlídali hosté, kteří udrželi dostatečný náskok a ani jednou nepustili Brno do výhody.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – BLACK ANGELS 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Do prvního zápasu ročníku naskočil jako gólman Filip Létal, jehož v zahajovací sestavě doplnila jména jako Jiří Juhaňák nebo Šimon Hronek. Hattrick ovšem podlehl pražskému rivalovi čtyřbrankovým rozdílem. Poprvé se domácí mužstvo trefilo až v poslední dvacetiminutovce, když snižoval kapitán Marek Fuchs při přesilovce. Celkově však šlo o jediný gól Brňanů, přestože se Black Angels nechali vyloučit hned šestkrát. I proto se ze tří bodů nakonec radovali hosté. Po prvním víkendu tak zůstane FBŠ v dolní polovině tabulky.

Úvodní minuty vyšly lépe Black Angels, kteří šli do vedení díky Jakubu Hromadovi. Z pevné defenzivy se Pražané mohli často vydávat do útoku, kde důrazem před brankou zvyšoval na 2:0 Tomáš Hanák. Slibné skóre potom potvrdil ve druhé třetině Jan Bauman. Při rovnoměrném počtu hráčů neměli domácí mnoho šancí, jednu z nich například neproměnil Lukáš Vlach po úniku z pravé strany. Anděly skvěle podržel i Ondřej Matiášek, jenž mezi tyčemi pokryl několik nepřehledných skrumáží.

Po Fuchsově gólU se ještě zvětšila naděje Hattricku, aby duel zdramatizoval. Nicméně Black Angels se už nenechali nijak překvapit, ve zbývající desetiminutovce udrželi čistý štít a sami ještě zvýraznili rozdíl. Výsledek  v závěru pojistil Matouš Burian z trestného střílení a Pražané uhájili důležitou výhru. Opět tak ukázali, že se jim v Maloměřicích daří, jelikož tam ještě nikdy neprohráli. Ze čtyř pokusů mají plný počet vítězství.

Pražané zároveň prolomili nepříznivou bilanci prvních kol Livesport Superligy. Zatímco v uplynulých dvou letech pokaždé vkročili do základní části porážkou, tentokrát uspěli. Naopak Hattrick po minulých úvodních prohrách s Chodovem (5:13) a Vítkovicemi (3:5) stále má nepříznivou bilanci v této statistice. Zároveň šlo o čtvrtou porážku ze vzájemných střetnutí v řadě.

Na vítězství hostů se podíleli i čerství světoví šampióni v kategorii juniorů. Svými trefami podpořili Black Angels Tomáš Hanák s Matoušem Burianem, kteří dosáhli na reprezentační úspěch právě na nedávném turnaji v Brně.

Jubilejní milník zaznamenal proti Black Angels David Sládeček. Pro tvrdého beka šlo o 200. start v nejvyšší soutěži, když se započítá základní část i všechny nadstavbové fáze. Sládečkovi v tuto chvíli navíc zbývá jediný bod, aby zakulatil svůj kariérní zisk na stovce. Momentálně má na kontě 33 gólů a 66 asistencí.

Příští týden čeká Hattrick dvojkolo. V sobotu 18. září se pokusí vylepšit dojem z úvodu sezóny venku proti Pardubicím, na což naváže nedělní bitva doma s Bohemians. Měření sil s pražským týmem zároveň bude oficiální rozlučkou Luďka Ondráčka s aktivní kariérou. Začínat se bude od 17 hodin.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 50. Fuchs (Jalový) – 3. Hromada (Boček M.), 16. Hanák T. (Bouček), 36. Bauman (Hanák R.), 56. Burian (TS), 59. Hromada (Boček J.). Střely: 18–23. Vyloučení: 3–6. Využití: 1–2. Diváků: 65. Rozhodčí: Filip Drápal, Jakub Pospíšil.

Sestavy

HattrickBlack Angels
Létal (Kolajta) – Jalový, Juhaňák, Lhota, Sládeček, Suk, Kůra J., Dvořák – Brom, Fuchs, Hronek Š. – Slezák, Hronek M., Kostka – Kučera, Procházka, Vlach – Bednář
Matiášek (Körber) – Straka, Obuškevič, Bauman, Boček M., Fryš, Novotný, Burian, Kopecký, Ludvík, Nachtmann, Svatoš, Hromada, Neklan, Boček J., Bouček, Hanák R., Hanák T., Renčín


Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod